Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 600. Peste 30.000 de persoane sunt infectate

Ultima actualizare:

    Virusul ucigaş face victime de la o zi la altafoto: AFP
Virusul ucigaş face victime de la o zi la altafoto: AFP

Coronavirusul se răspândeşte cu o viteză uluitoare. De la o zi la alta virusul provoacă noi decese şi îmbolnăviri, astfel că bilanţul persoanelor ucise a depăşit 600 de oameni, iar al pacienţilor infectaţi, aflaţi sub tratament, se situaeză în jurul a 30.000 de persoane.

41 de noi cazuri de infectare au fost confirmate la bordul navei de croazieră aflate în carantină la Yokohama, conform CNN. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, la nivel global, a ajuns ineri dimineaţă de 31.420 de persoane, peste 31.000 fiind în China, unde numărul cazurilor a crescut cu 3.143, reprezentând 11%, într-o singură zi. Aceasta în condiţiile în care până acum creşterea zilnică era de 15%.În total s-au înregistrat 638 de decese, doar două fiind în afara Chinei, în Filipine şi în Hong Kong. Mii de persoane sunt blocate pe două nave de croazieră aflate în carantină la Yokohama şi în Hong Kong.Vineri dimineaţă au fost confirmate 41 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la bordul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în portul nipon Yokohama, astfel că numărul total de cazuri înregistrate pe navă este de 61 de persoane, din 273 de pasageri şi membri ai echipajului testaţi.În cazul unei alte nave de croazieră, aflată în Hong Kong, cu 1.800 de pasageri la bord, sunt aşteptate rezultatele testelor.

Victimele coronavirusului, incinerate rapid fără slujbă sau prezenţa rudelor

Victimele care au murit din cauza coronavirusului în Wuhan, China, sunt incinerate cât mai repede, fără a avea parte de o slujbă și o ceremonie funerară normală. Guvernul chinez a interzis înmormântările și alte activități care au legătură cu acestea, după ce numărul deceselor a început să crească alarmant. Potrivit noilor reguli impuse de Comisia Națională de Sănătate din China, atunci când o persoană infectată moare în urma complicațiilor, medicii și toți angajații din respectiva clinică sunt obligați să se dezinfecteze imediat. Cadavrul este izolat și nimeni nu mai are voie să intre în contact cu el. Doctorii sunt cei care emit un certificat de deces pentru a anunțat familia victimei care a murit din cauza coronavirusului. Apoi, victima va fi incinerată de către o firmă funerară, însă familia nu are voie să ia parte la acest proces. 

Citeşte şi:

Epidemia de coronavirus. Patru români repatriați din China, în carantină în Franța și Germania

Coronavirus. Lumea este în alertă: zboruri anulate, străini extrași din China

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net