Belgia a trecut România pe lista roșie. Autoizolarea și un test PCR, obligatorii la intrarea în Regat

Ultima actualizare:

    Belgia impune restricții călătorilor care vin din Româniafoto: pixabay.com
Belgia impune restricții călătorilor care vin din Româniafoto: pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe (a anunțat că autorităţile din Belgia au încadrat întreg teritoriul României în zona roşie, astfel că persoanele care ajung în Regatul Belgiei din orice zonă a ţării noastre sunt obligate să intre în autoizolare şi să facă un test PCR pentru depistarea unei eventuale infecții cu coronavirus.

"În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după sosirea în această ţară", a transmis, miercuri seară, 26 august, MAE.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării şi testarea pentru COVID-19 intră în competenţa autorităţilor regionale.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net