Băiat de 2 ani, blocat la 100 de metri sub pământ

Ultima actualizare:

    Puţul în care  a căzut Julen  are diametrul  de 25 de cm
Puţul în care a căzut Julen are diametrul de 25 de cm

Julen Rosello a căzut duminică, 13 ianuarie, într-un puţ cu diametrul de 25 cm din Totalan, Malaga. Peste 100 de pompieri au demarat o cursă contracronometru de salvare a micuţului. Părinţii acestuia sunt disperaţi. Ei au mai pierdut un copil, de 3 ani, care a făcut infarct.

Julen Rosello se juca lângă un puţ adânc de 107 metri de lângă casa de vacanţă a părinţilor săi. Duminică, la ora 14.00,  a văzut pentru ultima oară lumina soarelui pentru că a căzut în gaura cu diamentrul de 25 cm. Părinţii băiatului, Vicky şi Jose, ambii de 29 de ani, au alertat imediat autorităţile. Pompierii au început să foreze un puţ paralel cu cel în care se află micuţul. La adâncimea de 70 de metri, groapa în care a căzut Julen este blocată. Salvatorii au lucrat zi şi noapte începând de duminică pentru a ajunge la micuţ. Vicky şi Jose au dormit într-un cort lângă hăul care le-a înghiţit micuţul sperând într-un miracol.

“Am murit înăuntru după ce ne-a murit primul copil, Oliver, de 3 ani, în urma unui infarct, în 2017. Sperăm ca îngerul lui Julen să îl păzească”, au fost primele cuvinte ale tatălui băiatului captiv. La operaţiunea de salvare s-a alăturat şi o echipă de suedezi care a participat în 2010 la salvarea celor 33 de mineri din Chile, care au fost captivi în mină timp de 69 de zile. Însă şansele ca Julen să mai fie în viaţă sunt extrem de mici. La o asemenea adâncime este foarte greu de crezut că mai există suficient aer pentru ca Julen să poată respira timp de 120 de ore. Însă bunica micuţului, Reme Garcia, crede în miracole. Bătrâna stă în genunchi de trei zile şi se roagă neîncetat: „Băieţaşul meu e aici. Nu plec de aici fără el pentru că nu pot trăi fără el. Rezistă luptătorul meu, fratele tău te păzeşte din ceruri şi Dumnezeu îi va aduce la tine pe salvatori”, a spus bătrâna Garcia.

Dănuţ, scos din puţ după 11 ore

25 aprilie 2017. Dănuţ Pascu avea un an şi opt luni când a căzut în puţul adânc de 16 m, din curtea sa din Balta Sărată, Teleorman. Salvatorii au săpat timp de 11 ore până l-au scos la lumină. Inima lui a încetat să bată în drum spre spitalul Grigore Alexandrescu, dar a fost resuscitat cu succes şi externat o săptămână mai târziu.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net