Atacul armat din SUA, soldat cu 14 morţi, revendicat de Statul Islamic

Ultima actualizare:

    Cei doi atacatori au folosit arme de calibru mare în atacul de miercuriFoto Twitter
Cei doi atacatori au folosit arme de calibru mare în atacul de miercuriFoto Twitter

Teroriştii grupării Stat Islamic au revendicat vineri seară (4 decembrie) atacul armat din California de miercuri după amiază (ora Americii) soldat cu 14 victime.

Agenţia de ştiri Aamaq, apropiată mişcării teroriste Stat Islamic, a publicat pe site-ul lor informaţia că autorii atacului armat de miercuri din San Bernardino erau simpatizanţi ISIS, conform Mirror.co.uk. Informaţia vine după ce FBI anunţase în decursul zilei de vineri faptul că investighează incidentul ca şi un act terorist. FBI consideră această anchetă ca având caracter terorist, din cauza arsenalului deţinut de suspecţi, din cauza călătoriilor acestora în Orientul Mijlociu şi a dovezilor că autorii aveau legături cu islamişti.

Atacul comis miercuri de Syed Rizwan Farook (28 de ani) şi de partenera lui Tashfeen Malik (27 de ani) s-a soldat cu 14 morţi şi 21 de răniţi, fiind cel mai grav înregistrat în Statele Unite în ultimii trei ani. Cei doi autori ai atacului au murit în confruntări cu poliţia, nefiind incluşi în bilanţ. "Syed Rizwan Farook devenise radicalizat şi avea legături cu indivizi investigaţi de FBI pentru terorism internaţional", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul serviciilor de securitate americane citat de CNN. Conform specialiştilor, radicalizarea individului probabil a avut o contribuţie importantă în atacul care este posibil să fi fost generat de pierderea locului de muncă.

Paisprezece persoane au fost împuşcate mortal, iar alte 21 au fost rănite în incidentul armat din oraşul californian San Bernardino. Atacul a avut loc în sala de conferinţe a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe cognitive (Inland Regional Center) aflat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est de Los Angeles.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net