Atac armat în două moschei din Noua Zeelandă: 49 morți. Unul dintre atacatori a transmis LIVE pe Facebook

atac-armat-noua-zeelanda.jpg

Atac armat Noua Zeelandă
Poliţia din Christchurch le-a cerut localnicilor să stea în case
Foto: colaj capturi video Daily Express
Citeste tot despre: 

Mai mulți atacatori au deschis focul asupra a peste 200 de oameni în moscheea Al Noor din orașul Christchurch, Noua Zeelandă. Bilanțul provizoriu este de 49 morți și zeci de răniți. Unul dintre atacatori a transmis live pe Facebook de la locul tragediei.

Update: Bilanțul a crescut la 49 de morți.

Update: Bilanțul a ajuns la 40 de morți. Școlile au fost deschise și elevii au plecat spre case după aproape patru oare de asediu.

„Nu poate fi descris altfel decât ca un atac terorist. Deşi nu avem nimic care să indice că ar exista alţi suspecţi, nu presupunem acest lucru în acest moment”, a declarat premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

De asemenea, au fost descoperite mai multe dispozitive explozive atașate de mașini. Până acum, au fost arestate 4 persoane: 3 bărbați și o femeie. Primăria din Christchurch a anunțat că orașul este închis, nimeni nu poate intra și nimeni nu poate ieși. Potrivit martorilor, atacatorii au venit prin spate și au tras cel puțin 15 minute. Se pare că o a doua moschee aflată în suburbia Linwood a fost evacuată. Școlile și spitalele au fost încuiate, acțiunea fiind încă în desfășurare.

Atacul armat din Noua Zeelandă ar fi fost transmis LIVE

Comisarul de Poliție Mike Bush i-a avertizat pe oameni să evite toate moscheile din țară, potrivit The Guardian. Primul ministru al Noii Zeelande a declarat că „aceasta este una dintre cele mai negre zile ale țării noastre”.

Atacul ar fi fost transmis live pe contul de Facebook al unuia dintre atacatori. Anterior, acesta postase un mesaj anti-musulman și anunțase că va avea loc un atac.

 

Știre în curs de actualizare

 

Loading...