Asta poate explica totul! Brigitte Macron, despre dramele care i-au marcat copilăria

emmanuel_macron.jpg

emmanuel macron
Emmanuel și Brigitte Macron sunt căsătoriți de zece ani
foto: Getty Images

În primul interviu pe care l-a acordat în calitate de prima doamnă a Franței, Brigitte Macron a acceptat să răspundă la câteva întrebări delicate, legate de relația cu fostul ei elev și actualul soț, președintele Emmanuel Macron, dar și despre propria copilărie, marcată de câteva drame.

Brigitte Macron (64 de ani) a vorbit despre felul brutal în care și-a pierdut sora, pe vremea când avea numai opt ani. Tânăra, căsătorită și însărcinată cu primul ei copil, a murit într-un accident de mașină.

”Este cu mine, în fiecare zi a vieții mele”, s-a confesat Brigitte Macron într-un interviu acordat revistei ELLE. ”Am cunoscut dintotdeauna teama aceasta cumplită de moarte. Iar asta pentru că a fost prezentă în viața mea încă de când eram foarte mică. Iar când se întâmplă ești luat cu totul prin surprindere. Nimic nu te ajută. Am fost cea mai mică într-o familie cu șase frați. Sora mea cea mare a murit într-un accident de mașină, împreună cu soțul ei și cu copilul nenăscut. Eu avem opt ani.”

Un an mai târziu, o altă moartea avea să tulbure copilăria celei care este, din mai 2017, prima doamnă a Franței. ”Una din nepoatele mele, în vârstă de șase ani, a murit. Iar bunica mea îmi zicea: «De ce n-am murit eu?» În asemenea momente înțelegi că nu există o ordine a lucrurilor”, s-a confesat soția președintelui francez.

emmanuel macronZoom
Emmanuel Macron la 18 ani, după ce o ceruse de soție pe profesoara de teatru
foto: arhivă personală, captură France 3

 

Fosta profesoară de teatru și-a amintit și de perioada adolescenței, pe care n-a iubit-o deloc, în ciuda faptului că a avut ”niște părinți incredibili și o familie foarte iubitoare și unită”. ”Probabil că acesta este motivul pentru care mi-am dorit să-mi petrec o bună parte din viața mea profesională printre adolescenți. Sunt atâtea fisuri în sufletele lor! Fie că-și regretă copilăria, fie că-și doresc să fie deja adulți, nu sunt niciodată cu sufletul acolo unde se află fizic. Îmi amintesc că am trecut prin asta”, a mai dezvăluit doamna Macron. În perioada în care era profesoară la liceu l-a cunoscut și pe viitorul ei soț, pe vremea aceea în vârstă de 17 ani, coleg cu unul dintre propriii ei copii.

Tânăra Brigitte Macron nu a fost, după spusele ei, prea ”înțeleaptă”. ”Mi se punea adesea eticheta de impertinentă. Iar asta pentru că la scoala Sacré-Coeur d’Amiens nu coboram niciodată privirea, niciodată. și nu-mi puteau băga în cap un lucru în care nu credeam.” Concluzia? ”Am dat dovadă de timpuriu de spirit critic.”

macron_brigitte.jpg

emmanuel macron copii vitregi brigitte
Emmanuel Macron și Brigitte Trogneux s-au căsătorit în 2007
Foto: AFP

Emmanuel Macron s-a îndrăgostit de Brigitte Trogneux, profesoara lui de teatru și de franceză, cu 24 de ani mai în vârstă, măritată și cu trei copii, la liceul La Providence. Cei doi s-au căsătorit în 2007, la Touquet. ”Nu era ca toți ceilalți. Avea tot timpul cărți la el. Nu era un adolescent. Se comporta ca un adult”, și-a amintit Brigitte Macron, într-un documentar difuzat de France 3.

loading...
Loading...

Citește și