Aşa faci baie în Paradis

22-23-peglob-foto1-7col-160-aqua-dome.jpg

Austria. Aqua Dome, o oază de linişte şi aer curat în inima Alpilor

Ăsta da concediu de vis! Frumoasele jacuzzi din izvoarele termale aflate în Alpii austrieci, minipiscinele din inima deşertului şi scăldătoarele ce par să iasă din Ocean, în Maldive, toate vă îmbie în sezonul acesta estival. Şi pentru că e foarte greu să alegi între atâtea minunăţii, experţii au făcut topul celor mai luxoase scăldătoare din lume.

Când vine vorba de vacanţă nici un capriciu nu este deplasat, pentru că relaxarea e cuvântul de ordine în această vară. Experţii în turism de la Trip Advisor au realizat pentru Daily Mail un top al celor mai frumoase locaţii unde v-aţi putut imagina vreodată că aţi putea face baie.

22-23-peglob-foto2-90-60aqua-dome-1.jpg

Turiştii se pot bălăci în piscinele încălzite în orice perioadă a anului

 

La Aqua Dome Spa, din munţii austrieci Otztal, 12 piscine, 7 saune vă aşteaptă în orice perioadă a anului. Biletul de intrare pentru copii e de 20 de euro şi pentru adulţi de 80, însă priveliştea e de vis şi aveţi senzaţia că „pică munţii pe voi”. În staţiunea Velassaru, din insulele Maldive, piscinele de pe plajă par să devină una cu Oceanul. Preţurile de închiriere a unei cabane pe plajă variază între 95 de euro şi 350 de euro pe noapte.

22-23-peglob-foto3-90-50-velassaru-pool-large-.jpg

Maldive. Staţiunea Velassaru, fiecare piscină se contopeşte cu oceanul

 

La Hotelul Kulm, din Elveţia, piscinele termale şi jacuzzi răsfaţă pe oricine, dar trebuie să vă avertizăm că preţurile de cazare aici sunt foarte piperate: pleacă de la 1.900 de euro pe noapte (vara) şi ajung până la 6.000 de euro (iarna). Pe următorul loc în top se află staţiunea Amangani Jackson Hole, din Wyoming, SUA. Hotelul de cinci stele de aici oferă posibilitatea romanticilor să facă baie în miezul nopţii, într-un jacuzzi cu apă fierbinte, în orice sezon.

22-23-peglob-foto4-90-50-kulm.jpg

Elveţia. Hotelul Kulm, situat pe malul lacului Moritz, oferă prilejul unei bălăceli romantice în piscina încălzită

 

Pentru amatorii de safari, linişte şi deşert staţiunea Elsa’s Kopje, din Kenya, este un veritabil paradis pe pământ pentru că minipiscina de aici este o binecuvântare în inima arşiţei de peste zi. Iar preţurile la cazare pentru familii pentru patru nopţi sunt cuprinse între 350 şi 950 de euro.

22-23-peglob-foto5-90-50-amangani.jpg

SUA. Staţiunea Amangani Jackson Hole are piscine cu vedere panoramică la munţii din jur
Staţiunea americană Aspen nu e vânată doar pe timpul sezonului rece. Piscinele de la ultimul etaj al hotelului Little Nell sunt râvnite de orice cuplu dornic de o bălăceală noaptea, sub cerul liber. Şi asta pentru că apa e încălzită şi hidroterapia este cel mai bun remediu contra insomniilor. Phinda Rock Lodge, din Africa de Sud, le oferă turiştilor posibilitatea de a îmbina tradiţia africană cu luxul.

22-23-peglob-foto6-90-60-elsas-kopje-meru-private-house-4.jpg

Kenya. Staţiunea Elsa’s Kopje e o provocare la bălăceală în inima pustietăţii

 

Deşi complexul turistic este conceput în stilul vechilor locuinţe din chirpici ale localnicilor din regiunea cuprinsă între rezervaţia Mkuze Game şi Greater St Lucia Wetland Park, turiştii rămân şocaţi când descoperă luxul din interior.

22-23-peglob-foto7-90-50-little-nell-aspen.jpg

SUA. Hotelul Little Nell, staţiunea Aspen, invită orice turist să se îmbăieze în piscinele încălzite de pe acoperiş

 

Şi unde mai pui că fiecare cameră din complex are propriul jacuzzi pe balcon şi propriul ospătar care aduce şampanie în caz de „acces de romantism spontan”, direct la marginea căzii.

22-23-peglob-foto8-90-60-beyond-phinda-rock-lodge-private-dining-plunge-pool-with-a-view-timbuktu.jpg

Africa de Sud. Rhinda Rock Lodge. Fiecare cameră are pe balcon un jacuzzi pentru romantici

 

Dacă biletul de avion nu ar fi aşa de scump, cazarea ar fi suportabilă pentru că un sejur de 7 zile aici nu depăşeşte 4.400 de lei de cuplu. Şi chiar dacă nu este sezonul de bălăceală la iglu, trebuie nepărat menţionată pe lista celor mai frumoase locuri pentru o baie în aer liber Iglu-Dorf din Zermatt, Elveţia. În ianuarie 2016, aici a fost ridicat cel mai mare iglu din istorie şi în mijlocul lui a fost amenajat un jacuzzii cu apă fierbinte, spre deliciul turiştilor.

Ştiaţi că...

cel mai vechi stil de înot este bras, fiind atestat în picturile egiptene din anul 2500, înainte de Hristos?

înotul a devenit sport olimpic abia în anul 1896, iar femeile au putut înota la Olimpiadă abia în 1912?

prima femeie care a traversat Canalul Mânecii înot a fost Gertrude Ederle, în 1926?

cea mai mare piscină din lume este San Alfonso del Mar şi se află în staţiunea Algarrobo, Chile, „înghite” 250 de milioane de litri de apă şi are 1 km lungime?

cea mai adâncă piscină din lume e Nemo 33, lângă Bruxelles, Belgia şi are 33 de metri adâncime?

primul sistem de filtrare a apei pentru piscină sau jacuzzi a fost lansat în 1910?

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Apa, soarele şi voia bună nu sunt doar pe Litoral. Managerii parcurilor acvatice din Capitală sau de lângă Bucureşti vor să-i ţină pe petrecăreţi departe de Marea Neagră cu oferte greu de refuzat. Iată cum te distrezi la piscină şi la plajă la doar câţiva kilometri de casă!

  • plaja, therme

    La o aruncătură de băț de Capitală va fi deschisă începând de mâine Sands of Therme: cea mai mare plajă urbană din Europa. Totodată, distracația vine în valuri la Divertiland, iar de săptămâna viitoare vă puteți bălci și la ștrandul lui Cristi Borcea.

  • E firesc să îţi doreşti să arăţi bine la plajă - iar atunci când kilogramele îţi fac probleme, e bine să le ataci, ajutându-te de un plan riguros. Chiar dacă înseamnă să renunţi la micile plăceri, rezultatele îţi vor oferi cea mai grozavă răsplată! Află detalii din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

  • Soare puternic, căldură mare, vânt cât mai trebuie. Pe scurt, reţeta ideală pentru plimbare pe valuri, mai ales când ai o barcă pentru care te invidiază toţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1