Americanii, în cerculețe. Așa arată distanțarea socială în parcurile din New York

new-york-coronavirus.jpg

zone de promenada new york
Autoritățile au trasat cercuri în zonele de promenadă ale new-yorkezilor
foto: Profimedia

Imagini rare în zonele de promenadă preferate ale locuitorilor din New York, la sfârșitul săptămânii trecute. Ca să evite supraaglomerarea parcurilor și ca să ajute la respectarea regulilor de distanțare socială, autoritățile au trasat cercuri în care nu puteau intra mai mult de șase persoane.

Autoritățile din New York au prelungit recomandarea de a sta acasă adresată cetățenilor acestui stat până la jumătatea lunii iunie, în condițiile în care numai aici bilanțul infectărilor cu noul coronavirus depășea 350.000 luni, 18 mai, iar numărul morților ajunsese la 28.325.

Acesta nu i-a împiedicat însă pe new-yorkezi să profite de vremea frumoasă pentru a ieși la plimbare. Ca să ajute la respectarea regulilor de distanțare socială, polițiștii au trasat câteva cercuri în zonele preferate de locuitorii orașului și numeroase patrule au fost trimise pe teren, pentru a descuraja formarea unor grupuri mai mari de șase persoane.

Polițiștii au împărțit măști de protecție

De asemenea, polițiștii au împărțit măști de protecție persoanelor care nu aveau, în condițiile în care de mai multe zile se discută despre excesul de zel al autorităților din orașului New York față de persoanele surprinse că nu respectă regulile de distanțare socială.

Guvernatorul statului New York mizează pe bunul simț al cetățenilor pentru a ține răspândirea noului coronavirus sub control. ”Nu pot să vă spun ce se va întâmpla. Dacă oamenii sunt inteligenți, vom mai vedea creșteri ale numărului de îmbolnăviri, dar nu vom mai vedea un vârf”, a declarat Andrew Como, citat de NBC.

  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • Maximize

1/7
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1