Alţi patru turişti români din Grecia, confirmaţi cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Patru turişti români din Grecia au fost confirmaţi cu coronavirus, trei în insula Thassos şi unul în LefkadaFoto Pixabay.com
Patru turişti români din Grecia au fost confirmaţi cu coronavirus, trei în insula Thassos şi unul în LefkadaFoto Pixabay.com

Alţi patru turişti români din Grecia au fost confirmaţi cu coronavirus, trei în insula Thassos şi unul în Lefkada, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care face apel la românii diagnosticaţi cu COVID-19 în această ţară să respecte măsurile autorităţilor de acolo, inclusiv carantina.

Potrivit MAE, în conformitate cu informaţiile comunicate public de către autorităţile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, termenul pentru completarea formularului electronic (Passenger Locator Form) a fost modificat. Astfel, faţă de regula anterioară care stabilea obligativitatea completării formularului electronic cu minimum 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, conform noilor informaţii, acesta poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei.

MAE precizează, cu privire la cetăţenii români testaţi pozitiv pentru COVID-19 pe teritoriul Republicii Elene, suplimentar faţă de cele opt cazuri comunicate anterior, că în conformitate cu datele comunicate fie în mod direct Consulatului General al României la Salonic sau Ambasadei României la Atena de către cetăţenii vizaţi, fie de către autorităţile elene, au fost identificate alte patru cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul turiştilor români, trei în insula Thassos şi un caz în Lefkada.

”Totodată, cu referire la elementele menţionate în spaţiul public privind turiştii români depistaţi pozitiv cu COVID-19 în Republica Elenă şi care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu legislaţia bulgară, persoanele confirmate cu COVID-19 urmează a fi plasate în carantină, din dispoziţia autorităţilor sanitare. Autorităţile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei”, explică reprezentanţii ministerului.

Totodată, MAE reaminteşte că cetăţenii care intră în Republica Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligaţi să completeze o declaraţie prin care atestă că nu au simptome specifice infecţiei cu COVID-19 şi că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile şi nici nu sunt plasaţi în carantină. Declaraţia este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro/node/51904. În acest sens, MAE subliniază că declararea unor date false este sancţionată conform legii bulgare.

”Astfel, MAE face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV2 pe teritoriul Republicii Elene să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei. De asemenea, MAE subliniază că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei, iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă”, transmit reprezentanţii ministerului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net