Alertă cu bombă la sediul Facebook din California

alerta-cu-bomba-sediu-facebook

genistii si politistii au sosit la fata locului
Geniștii au sosit la fața locului alături de câini de urmă, special antrenați pentru astfel de cazuri
Foto: Facebook

Sediul central al Facebook din Menlo Park, California, Statele Unite ale Americii, a fost ținta unei amenințări cu bombă în după-amiaza zilei de marți, 11 decembrie. Angajații mai multor clădiri aparținând sediului au fost evacuați în urma alertei.

Oamenii legii și forțele de ordine au sosit în scurt timp la fața locului, după ce au fost solicitați telefonic pentru a interveni în cazul unei amenințări cu bombă. O echipă de geniști s-a ocupat de gestionarea situației, iar polițiștii le-au cerut oamenilor să evite zona ăe întreaga derulare a cercetărilor. 

Departamentul de Poliţie din New York a primit un apel anonim de ameninţare cu bombă la sediul Facebook din Menlo Park, California, a declarat Nicole Acker, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Menlo Park, potrivit Reuters. Aceasta a menționat faptul că evacuarea a avut loc doar în cazul unei clădiri de trei etaje, care nu făcea parte din sediul Facebook, însă alte suse susțin că mai multe clădiri din campus au fost evacuate.

Reprezentanții Facebook și membrii poliției au anunțat că nimeni nu este rănit și că toți cei prezenți la ora declanșării alertei sunt în siguranță. În plus, geniștii și câinii speciali antrenați pentru astfel de situații nuau identificat urme de explozibil.

 

Loading...

Citește și

  • sistem roalert femeie telefon mesaj

    Sistemul Ro-Alert îi avertizează pe români atunci când sănătatea sau viața lor poate fi pusă în pericol. Este vorba de atenționări în cazul unor fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Sistemul Ro-Alert este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

  • Un avion al companiei WizzAir a aterizat de urgență pe Otopeni, după ce o persoană a sesizat o posibilă alertă cu bombă. Aeronava a fost izolată iar la fața locului au ajuns echipajele de specialitate.