Alegeri Marea Britanie. Conservatorii lui Boris Johnson au câștigat majoritatea absolută în Parlament

boris-johnson.jpg

Boris Johnson
Conservatorii lui Boris Johnson au obținut o victorie zdrobitoare
Foto: AFP

Conservatorii lui Boris Johnson au obținut majoritate absolută în Parlamentul de la Londra în urma alegerilor legislative anticipate, potrivit exit-pollurilor ale căror rezultate au fost anunțate la închiderea urnelor din Marea Britanie. Este cea mai mare victorie a Conservatorilor din 1987 şi cel mai slab rezultat al Laburiştilor din 1935

Conservatorii au obținut 368 de locuri în Parlament, o majoritate confortabilă, în urma alegerilor legislative din Marea Britanie, conform exit-poll-urilor, ceea ce îi oferă lui Boris Johnson condiţii pentru a-şi îndeplini promisiunea de a scoate Regatul Unit din UE până la 31 ianuarie 2020. Laburiştii vor avea în urma scrutinului 191 de mandate.

Laburiștii au suferit cea mai mare înfrângere din ultimii 84 de ani

entru laburiști este cel mai slab rezultat obţinut de acest partid în ultimii 84 de an. Soarta lui Jeremy Corbyn în fruntea formaţiunii este incertă. În prezent. Laburiștii aveau 262 de locuri în Parlament, acum au pierdut 71.

„Mulţumesc tuturor celor din măreaţa noastră ţară care au votat, care s-au oferit voluntari, care au fost candidaţi. Trăim în cea mai mare democraţie din lume”, a scris Boris Johnson pe Facebook imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Separatiştii din cadrul Partidului Naţional Scoţian vor avea 55 de mandate, iar Liberal Democraţii 13.

Verzii au obţinut un mandat, iar Partidul Brexit, al lui Nigel Farage nu a obţinut niciunul.

Reacția lui Jeremy Corbyn, după înfrângerea suferită de Partidul Laburist

Liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat că la următoarele alegeri nu se va mai afla la conducerea partidului, ca urmare a rezultatului foare dezamăgitor obţinut în alegerile parlamentare, potrivit news.ro. El a precizat că va rămâne la conducerea partidului pe durata unui proces de reflecţie privind rezultatul scrutinului.

„Voi discuta cu partidul pentru a mă asigura că există un proces de reflecţie acum cu privire la acest rezultat şi la politica pe care partidul o va avea. Şi voi conduce partidul în această perioadă, pentru a mă asigura că această discuţie va avea loc şi vom merge mai departe”, a declarat Jeremy Corbyn.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1