Ai mânca hrană pentru câini? Nici pentru 75.000 $?

Ultima actualizare:
"Alo, nenea, sper că vrei să guşti şi din bolul meu!"
"Alo, nenea, sper că vrei să guşti şi din bolul meu!"

După aproape 15 ani de carieră, britanicul Philip Wels (50 de ani) nici nu îşi concepe viaţa fără o îmbucătură zilnică măcar de hrană pentru căţei. Şi asta pentru că de multe ori e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât mâncarea pentru oameni, din comerţ.

În Marea Britanie meseria de degustător pentru hrana de câine sau pisică este considerată una dintre cele mai bănoase. Un debutant poate câştiga 2.920 de dolari pe lună (adică 11.070 lei), iar un expert, 6.250 de dolari (23.805 lei). Cine nu ar înfuleca pe rupte din bolul căţelului cu un aşa salariu? Pentru Philip Wels însă hrana pentru căţei este mai mult o pasiune pentru papilele gustative. „Trebuie să ştii să miroşi conservele şi să simţi prospeţimea produselor. Exact asta simt şi căţeii! În momentul în care le guşti trebuie să ştii că dulăii simt altfel mâncarea decât o facem noi oamenii. Papilele lor gustative sunt poziţionate deasupra, sunt sensibile pe nivelul doi de gust şi se activează pe deplin în momentul înghiţirii, oferind creierului o amplificare a senzaţiei de gust. Un animal e foarte sensibil la modul de preparare a cărnii. Nu trebuie prea mult fiartă pentru că neutralizează complet gustul de carne, nu are nevoie de sare sau amplificatori de gust”, a explicat specialistul. Dacă înainte de 2010, meseria era un coşmar pentru că încă nu se adoptaseră normele de realizare a hranei pentru animale, în prezent Wells e fericit că „de multe ori hrana pentru câini de mai sănătoasă decât produsele pentru oameni din comerţ. Mezelurile, de exemplu, sunt mai periculoase ca o conservă pentru pisici”. 

Click! spune

Hrana organică pentru căţei conţine 22-25% proteine şi 15-19% grăsimi. Cele mai vândute sortimente sunt cele din carne de pui, carne de curcan, carne de peşte, orez, cartofi, carne de miel, ulei de floarea-soarelui, legume, cereale sau soia. De exemplu produsele din pasăre sunt făcute din gheare, gâtlejuri şi gheare care sunt procesate. Hrana pentru câini e bogată în vitamine şi acizi graşi de tip Omega 3 şi 6.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net