Ai da 1,2 milioane de dolari pe un laptop infectat cu cei mai pericuşi viruşi? Un artist chinez îl vinde

Ultima actualizare:

    Artistul chinez Guo O Dong a avut sarcina să împiedice difuzarea viruşilor pe InternetFoto: Shutterstock
Artistul chinez Guo O Dong a avut sarcina să împiedice difuzarea viruşilor pe InternetFoto: Shutterstock

Artistul chinez Guo O Dong își vinde laptopul din 2008 infectat cu șase dintre cei mai periculoși viruși cu 1,2 milioane de dolari. Laptopul este un obiect de artă intitulat ”Persistența haosului” și are ”la bord”: virușii: ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila și BlackEnergy.

Artistul chinez Guo O Dong își vinde laptopul infectat cu cei mai periculoşi viruşi  creaţi vreodată cu suma astronomică de 1,2 milioane de dolari. Aşa că cei fascinaţi de viruşi care au la dispoziţie atât de mulţi bani pot să facă investiţia. Artistul i-a pus şi o denumire laptopului, pe care îl declară operă de artă unică. Această denumire este „Persistenţa haosului”. Cei şase viruşi îngrozitori, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila și BlackEnergy, au provocat pagube totale de 95 de miliarde de dolari în întreaga lume în ultimele două decenii. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Guo să scoată la vânzare prin licitaţie laptopul la un preţ aşa de mare.

Artistul chinez spune că laptopul infectat e un catalog istoric de ameninţări

Artistul chinez insistă că investiţia chiar merită făcută. Asta fiindcă laptopul infectat este “un fel de bestiar”, mai precis îl defineşte drept “un catalog al ameninţărilor istorice”. Experţii avertizează însă că nu este un lucru înţelept ceea ce face. Asta fiindcă nimeni nu va putea opri cumpărătorul să distribuie pe Internet viruşii intenţionat sau accidental. Compania chineză de cybersecuritate i-a trasat sarcina de a crea o barieră astfel încât acest laptop Samsung NC10 să nu poată fi conectat la Internet. Licitaţia pentru vânzarea laptopului infectat se încheie astăzi şi actuala ofertă este de 1,2 milioane de dolari. În ciuda măsurilor de securitate luate de Guo O Dong pentru a împiedica răspândirea online a celor şase virusuri, “norocosul” cumpărător va trebui să semneze un act prin care declară că “nu are intenţia să difuzeze vreu virus distrugător”. Artistul chinez Guo O Dong își vinde laptopul din 2008 infectat cu șase dintre cei mai periculoși viruși cu 1,2 milioane de dolari, în ciuda oricărui risc.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net