Ai curaj? 12 castele bântuite de vizitat vara aceasta

castel_copac.jpg

castel
O vacanță într-un castel bântuit poate fi o probă de curaj
foto: Shutterstock

Fie că ne plac sau nu filmele de groază, trebuie să recunoaștem că ideea de a petrece fie și numai câteva ore într-un loc cu adevărat bântuit sună tentant. Așadar, dacă ești în căutarea unei vacanțe care să-ți ridice periculos nivelul de adrenalină, îți prezentăm 12 castele bântuite pe care le poți vizita vara aceasta.

Dacă ai curaj, programează-ți vacanța! iată 12 castele cu povești de speriat… adulții.

Castelul Bardi, Italia

bardi_italia.jpg

castel bardi italia
Castelul Bardi, Italia
foto: Wikipedia

 

Despre castelul Bardi din Italia se spune că este bântuit de un căpitan de armată care a trăit acolo. După ce iubita lui s-a sinucis, bărbatul și-a luat viața aici.

Castelul Belcourt, Rhode Island

belcourt_rhode_island.jpg

castelul belcourt rhode island
Castelul Belcourt, Rhode Island
foto: Wikipedia

 

Un bărbat pe nume Harold Tinney a trăit în acest castel american după ce familia sa l-a cumpărat de la familia Belmont. Se spune că, după moartea acestuia, spriritul său a continuat să bântuie locul până în zilele noastre.

Castelul Dragsholm, Danemarca

dragsholm_danemarca.jpg

castelul dragsholm danemarca
Castelul Dragsholm, Danemarca
foto: Wikipedia

 

Castelul este locuit de fantoma doamnei în alb. Legenda spune că tânăra a fost închisă aici de tatăl ei, după ce s-a îndrăgostit de un om de rând. Se pare că la începutul secolului XX a fost descoperit aici în zidurile castelului un schelet îmbrăcat într-o rochie albă.

Chateau de Brissac, Franța

de_brissac_franta.jpg

chateau brissac franta
Chateau de Brissac, Franța
foto: Wikipedia

 

Despre acest castel, ridicat în secolul XI, se spune că ar fi bântuit de spiritul unui cuplu adulterin. Se pare că un bărbat și-a prins soția în timp ce-l înșela cu un alt bărbat aici și i-a ucis pe amândoi.

Castelul Larnach, Noua Zeelandă

larnach_noua_zeelanda.jpg

castelul larnach noua zeelanda
Castelul Larnach, Noua Zeelandă
foto: Wikipedia

 

Acest castel i-a aparținut unui politician pe nume William Larnach. Legenda spune că locul este bântuit de fantomele lui Kate (fiica proprietarului inițial) și a Elizei (prima soție a lui Larnach).

Castelul Wolfseeg, Germania

wolfseeg_germania.jpg

castelul wolfseeg germania
Castelul Wolfseeg, Germania
foto: Wikipedia

 

Acest castel din Germania este bântuit de spiritele a doi fermieri care ar fi ucis-o pe soția proprietarului, acuzată de adulter. Legenda spune că locuil ar fi bântuit de cinci secole.

Castelul Horst, Belgia

horst_belgia.jpg

castelul horst belgia
Castelul Horst, Belgia
foto: Wikipedia

 

Fantoma care bântuie acest castel este una specială. La miezul nopții, Lord of Rode își face apariția într-o caleașcă trasă șase cai albi, pentru că nu-și poate găsi pacea în lumea de dincolo. De ce? Simplu, a ucis un preot după ce l-a prins în pat cu soția sa.

Castelul Himeji, Japonia

himenji_japonia.jpg

castelul himeji
Castelul Himeji, Japonia
foto: Wikipedia

 

În zidurile acestui castel locuiește Okiku. Fantoma iese în fiecare noapte și îi sperie de moarte pe vizitatorii castelului.

Castelul Predjama, Slovenia

predjama_slovenia.jpg

castelul predjama slovenia
Castelul Predjama, Slovenia
foto: Wikipedia

 

Castelul Predjama din Slovenia este bântuit de un cavaler. Se spune că acesta ar fi fost ucis într-o bătălie, în timp ce apăra zidurile castelului.

Castelul Bunei Speranțe, Africa de Sud

good_hope_africa_de_sud.jpg

castelul bunei sperante africa de sud
Castelul Bunei Speranțe, Africa de Sud
foto: Wikipedia

 

Acest castel e înțesat cu fantome. În primul rând, este bântuit de Lady Anne Barnard, care a trăit aici, și de un soldat care s-a spânzurat între zidurile castelului. Și pentru că nu era suficient, legenda spune că locul mai este bântuit de o armată de fantome-soldați.

Castelul Fraser, Scoția

fraser_scotia.jpg

castelul fraser scotia
Castelul Fraser, Scoția
foto: Wikipedia

 

Legenda spune că o prințesă ar fi fost ucisă aici în somn. Se spune că spiritul ei bântuie locul pentru că, la vremea respectivă, locuitorii castelului ar fi încercat să acopere crima.

Castelul Arundel, Anglia

arundel_anglia.jpg

castelul arundel anglia
Castelul Arundel, Anglia
foto: Wikipedia

Fantoma Contelui de Arundel bântuie acest castel de câteva secole și nimeni nu știe dacă își va găsi vreodată liniștea.

Loading...

Citește și

  • mariana calfa

    Pictoriţa Mariana Calfa îşi deschide porţile casei pentru orice are nevoie să înnopteze în zonă sau pur şi simplu să vadă cum e viaţa „la castel”. Dacă până acum acolo au locuit tot felul de prieteni şi rude, de anul viitor, vedeta vrea să-şi transforme locuinţa în pensiune.

  • castelul de lut

    Piticii din Albă-ca -Zăpada ar fi, cu siguranță, invidioși pe această replică la scară mare a căsuței lor din pădure. Un adevărat castel, ridicat în întregime din materiale naturale, pe malul unui râu, în vecinătatea pădurii. Însă vestea cu adevărat bună este că totul se întâmplă în România, pe drumul dintre Făgăraș și Sibiu, la Porumbacu de Sus, unde un om pasionat vrea să deschidă o pensiune cum alta nu-i.

  • Stabilirea programului Campionatului European din această vară a dat startul goanei după cazare. Românii nu puteau rămâne mai prejos şi Federaţia a ales un resort de lux, de lângă Paris.

  • turturi, ferma, castel, gheata

    Un grup de “fermieri de gheaţă” construiesc unul dintre cele mai mari castele de gheaţă din câte s-au făcut vreodată la Edmondton, provincia Alberta (Canada).

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1