Agenția Europeană a Medicamentului, în reuniune extraordinară pentru a dezbate siguranța vaccinului AstraZeneca

Ultima actualizare:

    Autoritățile europene nu recomandă sistarea vaccinării cu serul AstraZeneca, deși încă se fac investigații cu privire la siguranața produsului
Autoritățile europene nu recomandă sistarea vaccinării cu serul AstraZeneca, deși încă se fac investigații cu privire la siguranața produsului

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) are joi o „reuniune extraordinară”, după ce mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. Rezultatul evaluării asupra siguranței vaccinului va fi dat publicității joi după-amiază.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) urmează să anunţe joi după-amiază rezultatul evaluării sale asupra siguranţei vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, după ce mai multe state membre ale Uniunii Europene au suspendat administrarea acestui vaccin de teama efectelor adverse.

Agenția Europeană a Medicamentului va examina toate informațiile de care dispune

Autoritatea Europeană a anunţat luni, într-un comunicat, că „va examina mai detaliat informaţiile” despre vaccin, după ce mai multe ţări au suspendat utilizarea sa din precauţie.Agenţia cu sediul la Amsterdam a adăugat că a „convocat o reuniune extraordinară joi, pentru a concluziona cu privire la informaţiile strânse şi orice măsuri suplimentare ar fi necesare”. EMA a asigurat totuşi că vaccinul dezvoltat de laboratorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford este sigur.

România nu a suspendat imunizarea populației cu serul AstraZeneca, însă lotul considerat a fi cu probleme a fost retras. 


    Kelemen Hunor îndeamnă populația să se imunizeze și să aibă încredere în toate vaccinurile
Kelemen Hunor îndeamnă populația să se imunizeze și să aibă încredere în toate vaccinurile

Kelemen Hunor: „M-aș vaccina cu AstraZeneca fără nici o problemă”

Kelemen Hunor a declarat la RFI că România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, pentru că asta a fost concluzia specialiștilor: ”Decizia fiecărui stat în ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană și în funcție de evoluție și în funcție de evaluările specialiștilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiștii, oamenii de știință la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puține reacții adverse și putem continua, atunci noi am acceptat și trebuie să acceptăm părerea specialiștilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu”.

Liderul UDMR e convins că ”după evaluarea Agenției Europene, lucrurile vor continua, este vorba despre un vaccin de nouă generație și dacă facem un calcul câte doze au fost administrate și câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine”.

Întrebat dacă s-ar vaccina acum cu AstraZeneca, Kelemen Hunor a răspuns: ”Fără nici o problemă. Foarte mulți colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră ușoară o zi și cam atât, deci nu au fost reacții adverse. Și la Pfizer, eu am avut o reacție foarte ușoară, de 37,7-38 de grade o zi și cam asta a fost reacția. Deci în orice moment m-aș vaccina și cu AstraZeneca și cu Pfizer și cu Moderna și cu Johnson&Johnson”.

CITEȘTE ȘIVaccinul AstraZeneca bagă OMS și Agenția Europeană pentru Medicamente în ședintă de urgență

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net