Adevărul despre coronavirus: «100.000 de oameni sunt infectaţi». Cadavrele, lăsate pe holurile spitalelor

Ultima actualizare:

    Pacienţii sunt înveluţi în plastic pentru a nu contamina mediciifoto: Twitter
Pacienţii sunt înveluţi în plastic pentru a nu contamina mediciifoto: Twitter

56 de oameni au murit şi peste 2.000 sunt infectaţi cu coronavirus, susţin datele oficiale ale autorităţilor din China. Însă un medic care lucrează într-un spital din Wuhan, punctul zero al contaminării, a publicat un clip în care spune că situaţia e cu totul diferită şi că cei infectaţi sunt mult mai mulţi: 100.000.

Virusul mortal a apărut în oraşul chinezesc Wuhan şi s-a împrăştiat rapid în China, dar şi în Australia, Malaysia, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Taiwan, Statele Unite şi Franţa. În eforturile de a opri răspândirea bolii, Wuhan a fost închis, la fel ca alte 12 oraşe din China. Dar se pare că situaţia e mult mai rea decât susţin autorităţile: un mesaj pe WhatsApp trimis de un medic dintr-un spital din oraş arată ce se întâmplă de fapt în spitale. 

"Am lucrat toată ziua, acum am ieşit din tură. Plâng încontinuu. Infecţia e mult mai rea decât se spune. Sunt mult mai multe cazuri. Doctorii au estimat că ar fi peste 100.000", spune femeia, pentru a completa că doar zece doctori au tratat peste 100 de persoane care au contactat virusul într-o zi, notează dailystar.co.uk. "Mulţi nu vor scăpa, guvernul nu ne dă medicamente. Pacienţii ne roagă disperaţi, dar nu avem ce face. Mor sub ochii noştri", mai spune medicul. 

Cadavrele celor care au murit din cauza coronavirusului, lăsate pe holuri

Cadavrele sunt lăsate pe holurile spitalului
Cadavrele sunt lăsate pe holurile spitalului

Clipuri şocante cu oameni care se îmbulzesc pe holurile spitalelor din Wuhan au făcut înconjurul internetului. În o serie de imagini realizate la Spitalul Crucii Roşii din Wuhan, se vede cu bolnavi aşteaptă pe holurile unde sunt lăsat şi cadavrele celor morţi din cauza coronavirusului. Medicii lucrează ture interminabile şi au nevoie de scutece pentru că nu pot merge la toaletă. Personalul din spitale se teme chiar că va fi şi el infectat, pentru că nu cum să evite virusul. 

Oraşul Wuhan, oraş-fantomă după ce a fost carantinat

Wuhan pare abandonat de când a fost închis
Wuhan pare abandonat de când a fost închis

Oraşul Wuhan a fost închis de guvern după apariţia coronavirusului, într-o piaţă de peşte din centru. Acum pe străzile metropolei de 11 milioane de oameni nu mai e mai nimeni. Dintr-un clip realizat de o americancă, se poate vedea cu instituţiile par abandonate, însă magazinele au încă mâncare. "Suntem bine acum, dar dacă mai durează mult carantina, o să avem probleme", spune femeia, conform mirror.co.uk. 

Guvernul a interzis locuitorilor din Wuhan să părăsească oraşul, iar nimeni nu poate intra. Transportul public a fost oprit. Alte 18 oraşe din China au fost carantinate, afecânt peste 56 de milioane de oameni. 

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net