Acestea sunt cele mai scumpe mâncăruri din lume

Ultima actualizare:

    Australia. Cei mai scumpi  burgeri costă  250 de dolari, bucata
Australia. Cei mai scumpi burgeri costă 250 de dolari, bucata

Aţi da 250 de dolari (circa 1.028 de lei) pentru un burger? Preparatul a fost lansat pe piaţă în Australia. Iar doritorii nu au întârziat să apară. Se găsesc clienţi pentru toate preparatele cele mai scumpe din lume.

Burgerul de 250 de dolari a fost creat recent de maestrul bucătar Luke Headon pentru localurile companiei producătoare de vinuri Levantine Hill Estate. Cei care au întrebat de ce costă atât de mult au primit răspunsul de la managerul vestitelor podgorii australiene, Samantha Jreissati. Burgerii de lux sunt preparaţi din foie gras (n.r. ficat gras de raţă), maioneză cu şampanie, homari şi praf de aur. 

Preparatele foarte scumpe au avut mare succes chiar din prima zi în care au fost puse pe piaţă. După ce s-a anunţat că le vor putea cumpăra doar pe o perioadă scurtă de timp, clienţii au dat năvală să le guste. Mai există şi alte preparate cu preţuri record care se vând ca pâinea caldă. 

Danemarca. Cele mai scumpe floricele de porumb  costă 250 de dolari, suta de grame
Danemarca. Cele mai scumpe floricele de porumb costă 250 de dolari, suta de grame

Cele mai scumpe floricele de porumb cu aur comestibil din Danemarca se vând cu 250 de dolari suta de grame. Carnea de vită wagyu, care provine de la bovine cărora li se fac masaje şi sunt adăpate cu bere şi sake (n.r. băutură alcoolică japoneză, făcută din orez), costă 250 de dolari, pentru o porţie de 450 de grame. 

Cele mai scumpe brioşe din lume, care se vând în Dubai, sunt preparate din ciocolată Amedei Porcelana, vanilie de Uganda, aur comestibil. 

SUA. Cei mai scumpi covrigi  se pot gusta la New York  şi se vând cu 1.000 $
SUA. Cei mai scumpi covrigi se pot gusta la New York şi se vând cu 1.000 $

Cei mai scumpi covrigi se pot gusta la Hotelul Westin din New York. Au fost creaţi de maestrul bucătar Frank Tujague şi sunt preparaţi din cremă de brânză cu trufe albe, jeleu de goji cu aur comestibil şi costă 1.000 de dolari bucata. 

SUA. Cea mai scumpă pizza se numeşte  Nino’s Bellissima şi costă 1.000 $
SUA. Cea mai scumpă pizza se numeşte Nino’s Bellissima şi costă 1.000 $

Cea mai scumpă îngheţată se găseşte la Restaurantul Serendipity din New York. Este preparată din vanilie din Tahiti, aur comestibil, bomboane pariziene şi costă 1.000 de dolari cupa. 

SUA. Cea mai scumpă îngheţată  costă 1.000 $ cupa
SUA. Cea mai scumpă îngheţată costă 1.000 $ cupa

Cea mai scumpă pizza de pe planetă se numeşte Nino’s Bellissima şi se poate comanda la restaurantul omonim din New York. Costă 1.000 de dolari bucata şi este preparată din patru tipuri de caviar, homari, icre de somon şi wasabi (n.r. condiment foarte iute şi aromat specific bucătăriei japoneze). Trufele care se găsesc la rădăcina stejarilor în Franţa şi Italia sunt de asemenea delicatese foarte scumpe. Costă 3.600 de dolari, pentru o porţie de 453 de grame. Caviarul Almas este cel mai scump caviar din lume, foarte rar, şi provine din Iran. Singurul restaurant din lume care îl oferă este Caviar House & Prunier, din Picadilly, Londra. Are culoare aurie şi se vinde într-un recipient de aur de 24 de carate. 

Marea Britanie. Cel mai scump desert din lume este  budinca Lindeth  Howe, de 34.531 $
Marea Britanie. Cel mai scump desert din lume este budinca Lindeth Howe, de 34.531 $

Budinca Lindeth Howe este cel mai scump desert din lume. A fost creată de maestrul bucătar Marc Guibert pentru localul Lindeth Howe Country House din Marea Britanie. Este preparată din ciocolată belgiană, aur comestibil, caviar, diamante de 2 carate şi este servită într-o copie de ou imperial Pascal Fabergé. Costă 34.531 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net