5 mistere legate de 11 septembrie 2001

Ultima actualizare:

    11 septembrie 2001: Turnurile Gemene de la World Trade  Center sunt lovite de avioane. 11 septembrie 2018: Americanii se reculeg la locul în  care se ridicau Turnurile Gemene înainte de atentatFotografii: Guliver/ GettyImages
11 septembrie 2001: Turnurile Gemene de la World Trade Center sunt lovite de avioane. 11 septembrie 2018: Americanii se reculeg la locul în care se ridicau Turnurile Gemene înainte de atentatFotografii: Guliver/ GettyImages

11 septembrie 2001, ziua care a schimbat istoria. La 17 ani de la tragedia care a şocat întreaga planetă şi a declanşat războiul mondial împotriva terorismului, familiile miilor de victime de la World Trade Center încă mai caută răspunsuri. În ciuda eforturilor autorităţilor de a veni cu justificări, 5 mistere continuă să planeze asupra tragediei.

1. De ce avioanele militare nu au interceptat nici un avion?

Primul avion pierde contactul cu turnul de control la ora 8.15 dimineaţa, cu 30 de minute înainte de a se ciocni de turnul nordic. Al doilea avion se abate de la traseu la 8.42, cu 21 de minute înainte de a se ciocni de turnul sudic. Zborul 77 se abate de la traseu la 8.46, cu o oră înainte de a se lovi de Pentagon. Unde au fost în tot acest timp avioanele militare?

2. De ce Administraţia Aviatică Federală a distrus înregistrările furnizate de controlorii de trafic din New York?

În ciuda presiunilor făcute de diferite trusturi media din SUA, autorităţile nu au oferit publicităţii decât parţial înregistrările audio furnizate de controlorii de trafic aerian din New York. Mai mult decât atât, de ce acţiunile de la bursă ale celor două companii aeriene implicate în atentate (United Airlines şi American Airlines) au crescut bizar într-un interval scurt, înainte de tragedie?

3. Cum a fost posibilă prăbuşirea uneia dintre cele mai sigure clădiri?

La ora 17.20, World Trade Center Building Seven s-a prăbuşit. Povestea oficială susţine că blocul de 47 de etaje a colapsat din cauza incendiului devastator de la jumătatea clădirii. Însă toată lumea care a asistat la scenă în direct şi mulţi specialişti cred că a fost vorba de o explozie controlată, similară detonărilor din cazul demolărilor controlate. 

4. Previziune sumbră? BBC a anunţat cu 25 de minute înainte prăbuşirea WTC, cum a fost posibil?

Scenariu cunoscut dinainte sau pur şi simplu o premoniţie sumbră? Cert este că mai multe posturi de televiziune americane şi britanice au anunţat în timp ce filmau Turnurile gemene că unul dintre ele s-a prăbuşit. Asta în condiţiile în care acest lucru nu se întâmplase încă, în realitate.

5. Ce s-a întâmplat cu Zborul 77, care a lovit Pentagonul?

Zborul 77 se abate de la traseu la 8.46 şi loveşte Pentagonul o oră mai târziu. Pe filmare se observă aeronava, o explozie imensă şi apoi un crater în clădire care însă este de mici dimensiuni. Anchetatorii susţin că aeronava s-a pulverizat la impactul cu clădirea. Aripa clădirii era în renovare şi nu era populată la momentul producerii tragediei.

A fost identificat abia recent Scott Michael Johnson

Scott Michael Johnson, un analist financiar de 26 de ani, care lucra pentru Banca de Investiţii Keefe, Bruyette and Woods, la etajul 89 al turnului de sud de la World Trade Center, a devenit cea de-a 1.642 persoană identificată oficial la 17 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001. 

Scott Michael  Johnson
Scott Michael Johnson

2.977 de persoane şi-au pierdut viaţa în acea zi îngrozitoare. Însă nici până acum nu s-a reuşit identificarea a 1.335 de victime ale cumplitelor atentate. Identificarea lui Scott Michael Johnson s-a făcut în luna iulie 2018, la aproape un an de la ultima identificare a unei alte victime a celor mai sângeroase atacuri teroriste. De 17 ani, un laborator din Manhattan cercetează, neîncetat, cu maximă minuţiozitate, resturile umane de la atentatele din 11 septembrie 2001. Se analizează fiecare fragment de os, care se secţionează, se transformă în pudră şi se amestecă în final cu substanţe chimice capabile să pună în evidenţă ADN-ul. Se munceşte 7 zile din 7 în laborator, însă procesul de identificare a victimelor merge încă foarte greu. A fost stabilită şi o procedură foarte precisă pentru a permite apropiaţilor de a decide dacă doresc să fie informaţi de identificarea celor pierduţi şi modul în care doresc să fie informaţi.

Ieri au fost comemorate victimele
Ieri au fost comemorate victimele

19 terorişti au deturnat 4 avioane comerciale de pasageri în ziua de 11 septembrie 2001. Ei au prăbuşit două aparate de zbor peste Turnurile Gemene de la World Trade Center. Un alt avion a fost prăbuşit de terorişti pe clădirea Pentagonului. Al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp din statul Pennsylvania. Teroriştii au vrut să-l îndrepte spre Casa Albă, dar pasagerii i-au împiedicat, luptându-se cu ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net