43 de alpacale scapă oamenii de stres. Iată ce eficientă este terapia cu animale!

Ultima actualizare:

    Victoria alege  anumite animale  pentru fiecare  pacient
Victoria alege anumite animale pentru fiecare pacient

Sunt cei mai buni medici! O turmă de 43 de alpacale scapă oamenii de stres în Worcester, Marea Britanie. Animalele terapeute abia fac faţă numărului mare de pacienţi care apelează la ajutorul lor.

Terapeuta Victoria Barrett, de 55 de ani, din districtul Worcester, comitatul Worcestershire, din vestul Angliei, a dat lovitura! De 20 de ani ea trata pacienţii împotriva stresului şi a tulburărilor psihice. A dat întotdeauna rezultate bune, însă de când şi-a luat ca ajutoare 43 de alpacale obţine adevărate performanţe în domeniu. Pacienţii spun că animalele îi relaxează şi uită de toate suferinţele.

Li s-a dus vestea în întreaga ţară şi chiar în străinătate că sunt cei mai bun medici! Barrett zice că abia mai face faţă la numărul mare de pacienţi care vor programări la şedinţele de terapie cu alpacale. Femeia spune că ştie să recomande anumite animale pentru fiecare client. Animalele au personalităţi unice care le fac ideale pentru a-i vindeca pe supravieţuitorii unor nenorociri, susţine terapeuta britanică. “Prin natura lor, alpacalele sunt temătoare şi au simţăminte similare celor care au suferit diverse traume sau sunt foarte stresaţi şi pot să rezoneze foarte bine cu acestea”, a explicat Victoria Barrett. Ea a studiat timp de zece ani aceste animale ca să poată să le folosească drept ajutoare în munca sa.

“Avem tot felul de pacienţi. Unul dintre aceştia a fost o fată care a suferit abuzuri sexuale în copilărie. Era speriată şi retrasă, dar după numai o şedinţă de terapie, alpacalele au făcut-o să zâmbească, aşa cum nu mai făcuse de ani de zile. Am mai avut ca pacienţi doi copii împreună cu mama lor. Cel mai mic era autist. După şedinţa cu animalele au fost toţi fericiţi, aveau lacrimi în ochi de bucurie. A lucra cu animalele, în special cu alpacalele, este un mod ideal de a explora simţămintele oamenilor, care nu se încred în alte persoane. Alpacalele nu îi judecă, sunt totdeauna atente şi acceptă să construiască o relaţie cu pacienţii. De aceea sunt atât de bune terapeute. Oferă încredere deplină oricărei persoane”, spune Victoria Barrett. O şedinţă de terapie cu animalele costă 20 de euro (95 de lei). Alpacalele sunt animale erbivore originare din Anzii Cordilieri, înrudite cu cămilele. Trăiesc în Peru, Bolivia, Ecuador şi Chile şi sunt crescute pentru blana lor din care se fac fibre folosite la fabricarea de pulovere, pălării, eşarfe, pături. Sunt animale inteligente, blânde  şi vesele. Măsoară între 75 cm şi 1 m şi cântăresc între 70-80 kg. Au o speranţă de viaţă de 5-10 ani în sălbăticie şi 20 de ani în captivitate. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net