29 de turiști români și bulgari, confirmați cu Covid-19 la vama Kulata. Grecia schimbă regulile

plaja-grecia.jpg

plaje din grecia
Autorităţile elene au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă
foto: Shutterstock

Situația de la punctul de frontieră Kulata-Prochamonas a devenit critică după ce vineri, 10 iulie, nu mai puțin de 29 de turiști români și bulgari au fost confirmați cu Covid-19. Prin urmare, autoritățile de la Atena au hotărât să schimbe regulile pentru turiștii care vor să intre în țară. Aceștia vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Presa greacă, citată de Hotnews.ro scrie că 29 de turişti din România și din Bulgaria au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele realizate vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Prin urmare, guvernul de la Atena a decis ca, începând de marţi, toţi turiştii care intră în ţară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

Citește și:

Adevărul despre vacanțele în Grecia. În plină pandemie, vedetele au fugit pe insulele grecești: "E liniște și pace"

Testul pentru coronavirus va fi obligatoriu începând de marți, 14 iulie

Măsura, decisă într-o şedinţă extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineaţa. Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în ţară, notează Mediafax.

Joi, Guvernul a exprimat îngrijorare în privinţa importului de Covid de la turiştii care intră în ţară, în special din ţările vecine din Balcani, dar şi din România.
Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19.

Loading...
 
 

Citește și

  • Cosmin Ștefan turist român pe o plajă din Halkidiki

    De luni, 15 iunie, Grecia s-a redeschis pentru turiști. Românii pot merge în mult așteptata vacanță fără să fie nevoiți să se autoizoleze nici la destinație, nici la întoarcerea acasă. Astfel, iubitorii de taverne grecești, plaje superbe și apă turcoaz au profitat încă din primul minut. Au plecat din România duminică, iar luni deja făceau prima baie în Marea Egee.

  • steagul bulgariei pe care e scris coronavirus

    Autoritățile bulgare au luat decizia de a reintroduce câteva măsuri restrictive, după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni. Astfel, cluburile de noapte și discotecile în spații închise nu vor mai funcționa, evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane.