13 lucruri incredibile pe care nu le ştiai despre veceu

Ultima actualizare:

    Deşi pentru noi existenţa toaletei este un lucru absolut normal, în lume există tări unde oamenii încă îşi mai fac nevoile în boscheţi
Deşi pentru noi existenţa toaletei este un lucru absolut normal, în lume există tări unde oamenii încă îşi mai fac nevoile în boscheţi

Este absolut normal să mergem la toaletă, însă există multe curiozităţi şi lucruri inedite pe care nu le ştii despre veceu. Şi nici nu te-ai gândit vreo clipă că vasul de toaletă poate „ascunde” secrete. Iată mai jos 13 dintre cele mai interesante dintre ele!

1. În medie, o persoană petrece 3 luni din viaţă strând pe veceu şi într-un an stă, în medie, de 2500 de ori, de 6-8 ori pe zi.

2. Existenţa unei toalete nu este ceva esenţial în foarte multe ţări. Oamenii au mai degrabă propriul lor telefon decât propria toaletă.

3. Într-o toaletă publică butonul pe care apeşi ca să curgă apa are în jur de 40.000 de microbi.

4. Când tragi apa, consumi aproximativ 6 litri de apă curată.

5. Filmul Psycho de Alfred Hitchcock a fost primul film în care a apărut un vas de toaletă.  Înainte de acest film, să vezi un veceu şi pe cineva trăgând apa era un lucru indecent.

6. În Roma Antică existau un zeu al toaletei numit Crepitus, o zeiță a canalizării numită Cloacina și un zeu al excrementelor numit Strecutius. Crepitus era invocat când un om avea diaree sau era constipat. El era considerat și zeul flatulenței. Cloacina era invocată când sistemul de canalizare era blocat. Strecutius era important pentru fermieri când acești își fertilizau pământul cu excremente de animale.

7. Telefonul tău mobil are de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul ușii de la baie.

8. Cu cât ai mai multe aplicaţii instalate pe telefonul mobil, cu atât vei petrece mai mult timp pe veceu. Asta, pentru că iei telefonul mobil cu tine.

9. Când foloseşti toaleta publică, intră în prima cabină. De obicei, oamenii o evită, deci aici va fi mult mai curat şi vor exista mai puţini microbi şi bacterii.

10. Unul dintre strămoşii actorului Kit Harington din filmul Game of Thrones a fost inventatorul primei toalete moderne din lume.

11. Suntem în jur de 7 miliarde de oameni pe Terra, iar 2,6 miliarde nu au toaletă. 

12. Ştiai că atunci când tragi apa obţii un sunet în tonalitatea mi bemol?

13. Picăturile de urină pe care le vezi de multe ori pe capacul de veceu nu sunt periculoase pentru sănătate deoarece urina este sterilă şi nu transmite nici o boală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net