Haiti: 200.000 de morţi ca urmare a cutremurului

Ultima actualizare:

    Victime înşirate pe străzile din Port-au-Prince
Victime înşirate pe străzile din Port-au-Prince

Oficiali haitieni afirmă că număril persoanelor decedate ca urmare a cutremurului ce a lovit marţi capitala Port-au Prince s-au putea ridica la circa 200.000 de morţi, adăugând că niciodată nu se va şti exact numărul lor, relatează versiunea în limba engleză a site-ului Aljazeera.

"Deja am colectat circa 50.000 de trupuri", a afirmat ieri ministrul haitian de interne, Paul Antoine Bien-Aime. "Anticipăm că vor fi între 100.000 şi 200.000 de morţi, deşi nu vom ştii niciodată numărul exact", a mai spus acesta.În cazul în care cifrele sunt exacte, cutremurul de marţi ar fi în primele 10 cele mai mari cutremure înregistrate vreodată.

Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut ieri comunităţii internaţionale să colecteze de urgenţă 562 de milioane de dolari pentru a ajuta populaţia sinistrată din Haiti, unde două milioane de persoane au nevoie de ajutor alimentar, iar 300.000 au rămas fără adăpost.

80% din clădirile dintr-un oraş din Haiti au fost avariate de cutremur

ONU a anunţat astăzi că între 80% şi 90% dintre clădirile din oraşul Leogane, cu 134.000 de locuitori, situat la vest de capitala Port-au-Prnce, au fost avariate de seism. Zona Leogane "este cea mai grav afectată, cu 80% - 90% dintre clădiri avariate", a explicat purtătorul de cuvânt al Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, Elisabeth Brys.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net