ȘOC: Prințul Harry a recunoscut că a ucis talibani în Afganistan!

Ultima actualizare:

Prinţul Harry a părăsit Afganistanul luni noapte, la sfârşitul celor patru luni de misiune. Conform unor declaraţii, prinţul Harry a simţit „plictiseală, frustrare şi satisfacţie" atunci când s-a văzut obligat să ucidă talibani.

Întrebat de agenţia de presă britanică „Press Association" dacă a ucis în timpul misiunilor sale din provincia Helmand, prinţul, în vârstă de 28 de ani, a răspuns: „Da, ca mulţi dintre noi''.„A lua o viaţă pentru a salva o alta", a spus el, „aceasta era miza jocului, cred".

„Dacă există persoane care încearcă să ne rănească oamenii, îi vom prinde", a adăugat prinţul Harry.

Prinţul Harry a mai afirmat şi că nu a ales să piloteze un elicopter de luptă pentru a ucide oameni: „Nu acesta este motivul pentru care am ales sa fac acest lucru", a declarat prinţul Harry.

În timpul misiunii din Afganistan, prinţul Harry a fost însoţit de agenţi SO14, aceştia fiind responsabili pentru protecţia sa, inclusiv la Camp Bastion, cea mai mare bază operaţională a armatei britanice, din lume.

Mass-media a avut acces limitat, dar nu s-a permis raportarea unor detalii operaţionale.

Harry a făcut parte dintr-o echipă de două persoane. Atribuţiile echipei au variat, de la a ajuta trupele de la sol în luptele aeriene cu talibanii, până la transportul soldaţilor răniţi, cu elicopterul.

Prinţul a împărţit o cameră cu un alt pilot şi îşi petreceau timpul liber jucându-se pe calculator, uitându-se la filme sau întâlnindu-se cu prietenii săi ofiţeri.

Prinţul Harry a mai declarat pentru „The Australian" că abia aşteaptă să devină unchi în luna iulie şi că, deşi prinţul William îl invidiază pentru experienţa sa din Afganistan, viaţa acestuia are ceva mai multe avantaje: „Fratele meu mai mare reuşeşte să ajungă acasă la soţia sa şi la câinele lui, ceea ce pentru mine nu ar fi fost posibil. Ne-am săturat să ne jucăm jocuri video, într-un cort plin cu bărbaţi!"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net