Hamburgerul făcut în laborator, 290.000 €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Primul burger „artificial" a fost servit ieri într-un restaurant din Londra. Cele 140 de grame de carne pe care le conţinea au fost obţinute în laborator din celule stem de origine animală.

Visul de a crea un hamburger fără a folosi carne s-a îndeplinit, în sfârşit. „Frankenburgerul" a fost creat de cercetătorii de la Universitatea Maastricht din Olanda. Mark Post, şeful echipei de cercetare, a gătit cel mai scump hambuger din lume, făcut dintr-o carne artificială crescută în laborator.

simeon stalpnicul png

Acesta a fost obţinut din celule stem recoltate din muşchii unei vaci, care au fost cultivate în laborator. Cercetătorul „a hrănit" celulele cu grăsimi, zahăr, minerale şi amino-acizi.

În acelaşi timp, bucăţelele de muşchi au fost supuse unor întinderi, ca să se dezvolte. La final, bucăţile au fost unite, pentru a forma un burger. El are o culoare gri deschis, pentru că nu are sânge, asemeni unei cărni naturale. Pentru a obţine doar 140 de grame de „carne", cercetătorii au investit în proiect nu mai puţin de 290.000 € (circa 1,3 milioane de lei). Olandezii promit ca în următoarea decadă „carnea artificială" să poată fi cumpărată şi din supermarketuri, evident la un preţ mai mare decât cea obişnuită.

Aceştia susţin că din celulele stem de la un singur animal se poate obţine de un milion de ori mai multă carne. Celulele stem reprezintă celulele care stau la baza formării tuturor ţesuturilor şi organelor. Ele sunt prezente în organism după naştere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net