Au averi aşa de mari, încât îşi permit orice! Ei se plimbă în caleaşcă şi pe scară de aur

Ultima actualizare:

    Hassanal Bolkiah şi soţia sa, Anak Hajah Saleha, au fost aclamaţi de supuşi
Hassanal Bolkiah şi soţia sa, Anak Hajah Saleha, au fost aclamaţi de supuşi

Sultanul Bruneiului a ieşit recent la plimbare într-o caleaşcă acoperită cu aur pentru a-şi saluta supuşii. Regele Salman al Arabiei Saudite are scară de aur la avion.

Sultanul Bruneiului (n.r. mic stat situat în nordul insulei Borneo, pe coasta Mării Chinei de Sud, din Asia de Sud Est), Hassanal Bolkiah (71 de ani), are o avere de 22 miliarde de dolari şi este unul dintre cei mai bogaţi şi cei mai invidiaţi oameni din lume. El e al doliea cel mai longeviv monarh, după regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, şi recent a ieşit la plimbare în caleaşca de aur împreună cu soţia, Anak Hajah Saleha, ca să marcheze 50 de ani de când s-a urcat pe tron. Zeci de mii de supuşi au ieşit pe străzi pentru a-i face cu mâna, deşi în ţara sa nu sunt alegeri şi presă libere. Palatul uriaş al sultanului, cu 1.800 de camere, 257 de băi, împodobite cu aur, şi două tronuri din aur, este cel mai mare din lume şi a costat 1,4 miliarde de dolari. Pasionat de maşini, sultanul are 7.000 de automobile de lux, cele mai frumoase şi mai rare.


    Regele Salman a rămas blocat pe scările sale rulante din aur alb
Regele Salman a rămas blocat pe scările sale rulante din aur alb

Averea sa uriaşă se datorează rezervelor de petrol din Brunei. Şi regele Salman bin Abdulaziz al Saud (81 ani) al Arabiei Saudite (n.r. ţară din Pensinsula Arabă) este unul dintre cei mai bogaţi pământeni cu o avere de peste 1,3 miliarde de dolari. Are scări rulante din aur alb la avionul său, care, însă, l-au făcut de râs, recent, pe aeroportul Vnukovo, la prima sa vizită oficială în Moscova. S-au oprit brusc şi a trebuit să coboare treaptă cu treaptă spre amuzamentul ruşilor.  Salman şi preşedintele Vladimir Putin au semnat un acord de 3 miliarde de dolari prin care Rusia va furniza saudiţilor cel mai avansat sistem aerian de apărare. Când pleacă în deplasări, regele Salman ia cu el 459 de tone de bagaje, 1.000 de supuşi, 200 de limuzine blindate şi e păzit de 10.000 de agenţi de pază. Pentru vacanţa de anul acesta, pe care a petrecut-o în Tanger, Maroc, a cheltuit 100 de milioane de dolari.

Preşedintele indonezian a trebuit să meargă 2 km pe jos

simeon stalpnicul png

În timp ce sultanul Bruneiului şi regele saudit se bucură de un lux orbitor, preşedintele Indoneziei (n.r. ţară din Asia de Sud-Est), Joko Widodo (56 de ani), a trebuit să meargă pe jos 2 kilometri ca să ajungă la ceremonia ce a marcat a 72-a aniversare de la crearea armatei. El se afla recent în oraşul port Cilegon, din Java, când a rămas blocat în trafic. Din această cauză, şeful statului a aşteptat o jumătate de oră în automobilul său, după care a decis să plece pe jos printre maşini, înconjurat de agenţi de securitate. Trecătorii i-au scandat numele, când au văzut că a renunţat la automobil.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net