Consumul de marijuana te scapă de depresie

Ultima actualizare:

    Consumul de marijuana poate fi şi benefic pentru oamenifoto: arhivă
Consumul de marijuana poate fi şi benefic pentru oamenifoto: arhivă

Incredibil, dar adevărat! Consumul de marijuana ajută la combaterea stresului şi reducerea depresiei. Asta au constatat cercetătorii americani după ce au analizat în mod special substanţele chimice cerebrale numite “endocanabinoizi”, care sunt similare cu cele găsite în marijuana.

Mai exact, aceste substanţe chimice cerebrale reduc stresul şi anxietatea, controlând emoţiile unei persoane. Consumul de marijuana poate fi benefic tocmai pentru că aceste substanţe au fost descoperite recent şi-n canabis.

Consumul de marijuana: cum funcționează?

Mai exact, omul de ştiinţă Samir Haj-Dahmane a constatat că endondocanabinoizii au control asupra comportamentului uman şi afectează funcţiile motorii. Totodată, acesta a descoperit că o componentă similară a acestora se găsește în marijuana și se numește delta-9-tetrahidrocanabinol (THC). În cazul în care aceasta este administrată cuiva care suferă de stres cronic se ajunge la reducerea depresiei. Aparent, consumul de marijuana poate fi şi benefic.

Consumul de marijuana: experimentele s-au făcut doar pe cobai

Cei de la Huffington Post au spus că s-au efectuat astfel de experimente pe şobolani şi că s-a constatat că THC-ul aministrat a înlocuit cu succes endocanabinoizii. Totodată, simptomele de depresie s-au ameliorat. Tocmai de aceea, cercetătorii vor să arate că şi la oameni consumul de marijuana poate duce la reducerea depresiei şi a stresului cronic.

Cercetarea a fost realizată de Institutul de Cercetare a Viciilor, informează ibtimes.com. Omul de ştiinţă a afimat că deocamdată cercetarea este în fază iniţială şi că mai e mult de lucru până se va ajunge la o concluzie concretă. „Cercetările noastre au folosit până acum doar animale, aşa că mai e drum lung de parcurs pentru a şti dacă această substanţă poate fi eficace şi la om”, a declarat Samir Haj-Dahmane.

Oamenii au folosit din cele mai vechi timpuri marijuana ca tratament pentru stimularea apetitului, îndepărtarea durerilor cronice, astmului şi migrenelor. Încă din 1940, marijuana este înscrisă în lista medicamentelor aprobate în Statele Unite.

Tratamentul cu marijuana, devenit legal în România

România a devenit a zecea ţară din Uniunea Europeană care a legalizat marijuana ca medicament. Mai exact, marijuana poate fi folosită de bolnavii de cancer pentru ameliorarea durerilor, iar în prezent se realizează teste pentru Parkinson, Alzhemeir sau sindromul Tourette, scrie digi24.ro.

Legile 143 şi 339 reglementează folosirea derivaţilor din marijuana în scop medical (tincturi, răşini sau fragmente vegetale). Următorul pas este ca Ministerul Sănătăţii să includă preparatele pe lista de medicamente compensate, lucru care se întâmplă deja în alte nouă ţări din Uniunea Europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net