Condamnat la moarte, declarat NEVINOVAT după 15 ani petrecuţi la închisoare

Ultima actualizare:

    Condamnat la moarte,declarat NEVINOVAT după 15 ani petrecuţi la închisoare
Condamnat la moarte,declarat NEVINOVAT după 15 ani petrecuţi la închisoare

Un condamnat la moarte din statul Louisiana a fost eliberat, vineri, din închisoare, după ce testele ADN i-au demonstrat nevinovăţia.

Damon Thibodeaux, în vârstă de 38 de ani, fusese acuzat de violarea şi uciderea verişoarei sale şi a ispăşit 15 ani din sentinţa care îi fusese dată, informează Agerpres.

Thibodeaux nu este un caz singular, dimpotrivă. Alte 17 persoane au fost găsite nevinovate în urma testelor ADN, potrivit Centrului de informaţii privind pedeapsa cu moartea. Kirk Bloodsworth, condamnat pe nedrept pentru viol şi uciderea unei fetiţe de 9 ani, a fost prima persoană eliberată în acest fel, în 1993.

De asemenea, Thibodeaux este cel de-al 300-lea deţinut, indiferent de pedeapsă, găsit nevinovat de testele ADN, potrivit organizaţiei Innocence Project care militează pentru extinderea acestui tip de analize.

Thibodeaux a intrat în culoarul morţii la 24 octombrie 1997, pentru violarea şi uciderea, cu un an înainte, a verişoarei sale, în vârstă de 14 ani. Cu toate acestea, nu fusese fixată nicio dată pentru execuţie, precizează una dintre sursele citate de Agerpres.

Bărbatul a fost condamnat pe baza mărturisirilor sale, obţinute după nouă ore de interogatoriu, pe care anchetele desfăşurate de procurori şi avocaţi, alături de recentele teste ADN le-au infirmat.

Uniunea americană pentru libertăţi civile a anunţat că actul de acuzare a fost anulat.

Într-un interviu acordat postului WWL-TV, Thibodeaux arată că : "în momentul în care te dai bătut, acela este momentul în care mori", afirmând totodată că nu şi-a făcut planuri de viitor, dar urmăreşte să se reintegreze în societate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net