Cei mai temuţi 10 lunetişti din Al Doilea Război Mondial

Ultima actualizare:

10. Stepan Vasilievich Petrenko: 422 de victime

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Uniunea Sovietică avea mai mulţi lunetişti decât orice altă ţară de pe Pământ. Datorită programelor de pregătire din anii 1930, în timp ce toate celelalte naţiuni renunţaseră la unităţile de lunetişti special antrenaţi, U.R.S.S. se putea mândri cu cei mai bine antrenaţi trăgători. Stepan Vasilievich Petrenko făcea parte din această elită.

9. Vasilij Ivanovich Golosov: 422 de victime

În timpul războiului, 261 de trăgători sovietici – atât  bărbaţi cât şi femei , fiecare cu peste 50 de victime au fost decoraţi cu titlul de lunetişti distinşi. Vasilij Ivanovich Golosov a fost unul dintre cei onoraţi şi este inclus în această listă cu 442 de victime confirmate.

8. Fyodor Trofimovich Dyachenko: 425 de victime

Fyodor Trofimovich Dyachenko a fost unul din recruţii care a excelat. Un erou sovietic cu 425 de victime confirmate, a primit Crucea pentru Evidenţiere în Serviciu pentru „eroism extraordinar în cooperare cu acţiunile militare împotriva unui inamic înarmat”.

7. Fyodor Matveyevich Okhlopkov: 429 de victime

Fyodor Matveyevich Okhlopkov, unul dintre cei mai respectabili si temuţi lunetişti ai U.R.S.S., făcea parte din grupul etnic Yakut, fiind născut în satul Krest-Khaldzhay din Republica Sakha, una din extremităţile Uniunii Sovietice. Povestea spune că dupa ce el şi fratele său s-au înrolat în Armata Roşie, fratele lui Fyodor a fost ucis în luptă.

Vezi primele 5 poziţii ale clasamentului pe historia.ro

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net