Aici se odihnesc păsările în drumul lor spre ţările calde!

p17-act-1.jpg

Foto: Andreea Dancu

De cum se instalează toamna, cârduri de cocori, cormorani, berze, egrete şi alte păsări cu chef de vară invadează cerul. Fug spre ţările calde. Dar cum drumul până în Africa este tare lung, păsările au nevoie de odihnă. Aşa se face că în staţiunea Eilat, cel mai sudic loc de vacanţă din Israel, unde este mereu cald şi uscat, a fost gândit un popas pentru păsările călătoare.

Pe 50 de hectare le-a fost amenajat un adevărat colţ de rai, un  habitat cu stuf şi papură, unde vieţuitoarele se simt ca acasă. Dar şi piscine uriaşe cu apă sărată, pline de peşte, adus special de către oameni.

“Unele stau o zi, altele o săptămână, o lună sau până în martie când se întorc acasă. Anual, trec pe la noi 450 de specii de păsări migratoare”, ne-a explicat reprezentantul International Birding&Research Centre.

p27-act-2.jpg

Intrarea în sanctuarul păsărilor călătoare
Foto: Andreea Dancu

Un loc care poate fi vizitat oricând, fără a plăti intrarea. Ghidul îţi face turul staţiei de observare şi poţi admira în voie păsările sălbatice. Dacă sunt la distanţă de mal, ai posibilitatea să le vezi cu binoclul sau prin telescop. Locul, care pare un colţ sălbatic de natură, poate fi vizitat în fiecare zi, între ora 8.00 şi 16.00. Spre căldura de la Marea Roşie trag şi românii, când la noi vine zăpada.

Aici, iarna sunt în jur de 25-30 de grade, iar vara 48-50 de grade Celsius. Staţiunea Eilat din Israel a fost comparată de multe ori cu staţiunea Mamaia, din pricina cluburilor. Însă priveliştea nu se compară cu nimic: palmieri imenşi, iahturi luxoase, hoteluri impresionante. 

p37-act-3.jpg

Cocori, cormorani şi egrete din România poposesc în Israel
Foto: Andreea Dancu

O noapte de cazare, la un hotel de 4-5 stele, costă în jur de 25 de dolari de persoană, în general cu demipensiune, iar un zbor cu Wizz Air pe ruta specială Bucureşti-Ovda (Israel) costă de la 138 de lei dus-întors, de persoană, iar zborul durează trei ore.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1