17 sfaturi ca să faci economie la bani. Metodele miliardarului Warren Buffet

Ultima actualizare:
Miliardarul Warren Buffett îţi spune care  sunt cele mai simple metode  să rămâi cu portofelul plin
Miliardarul Warren Buffett îţi spune care sunt cele mai simple metode să rămâi cu portofelul plin

Warren Buffett e unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Mulţi au încercat să-i copieze stilul în afaceri însă, pentru a fi bogat, trebuie să fii cumpătat. Iată ce sfaturi ne dă omul de afaceri american, citat de “Forbes”, pentru a economisi bani.

-Pregăteşte-ţi singur mâncarea pe care o iei la serviciu şi nu cumpăra de la firmele care livrează la locul de muncă. Pregăteşte mai mult pentru cină şi ce rămâne ia la muncă a doua zi.- Cumpără fructe şi legume de sezon, care nu costă mult, şi vânează ofertele din supermarket.- Cumpără alimente engros şi păstrează-le în congelator. Nu te duce să cumperi când ţi-e foame.- Pregăteşte-ţi mâncarea acasă şi nu te duce la restaurant decât cu ocazii speciale. Dacă te hotărăşti să mănânci în oraş, comandă-ţi ceva ce nu poţi pregăti acasă.- Fă-ţi cafea acasă şi păstrează-o la serviciu într-un termos. De asemenea, foloseşte o sticlă de apă pe care o poţi reumple, în loc să cumperi de fiecare dată alta.- Înainte de a merge la restaurant, bea un pahar de vin sau un cocktail, în loc să ţi le comanzi odată cu mâncarea. De obicei, la restaurant băuturile sunt scumpe.- Taie tuburile de spumă de ras, de cremă de faţă sau de soare atunci când se termină conţinutul, pentru a putea folosi şi rămăşiţele de pe pereţii recipientelor.- Dacă vrei să-ţi cumperi ceva de îmbrăcat şi nu este extremă urgenţă, aşteaptă să vină sezonul reducerilor.- Fă-ţi o listă cu tot ce ai nevoie şi nu cumpăra nimic în plus. De asemenea, nu-ţi cumpăra un obiect de îmbrăcăminte dacă nu ai cu ce să-l asortezi.- Lasă cardul de credit acasă şi plăteşte cu banii jos.- Când ai copii mici, împrumută pătuţuri, cărucioare şi haine de la prieteni sau rude care au avut, la rândul lor, copii mici.- Până la vârsta de 12 ani, cumpără haine pentru copil de la reduceri pentru că le arunci în anul următor.- Renovează casa în timpul iernii. Zugravii nu au multe lucrări şi acceptă să le dai mai puţini bani.- Evită să te înregistrezi în bazele de date ale magazinelor, pentru a nu primi oferte cărora să nu le poţi rezista.- Nu te duce la teatru sau la cinema decât la filme şi piese bune. Dacă vrei să vezi un film, închiriază-l.- Planifică vacanţele la începutul sau la sfârşitul sezonului, pentru că preţurile sunt mai mici.- Când călătoreşti cu avionul sau eşti în vacanţă, adu-ţi de acasă mâncarea şi băuturile pe care le consumi în aeroport sau la hotel, pentru a nu le cumpăra la preţuri mult mai mari de la faţa locului.

Warren Buffett, cel mai bogat om al lumii în 2008


    Miliardarul Warren Buffett îţi spune care  sunt cele mai simple metode  să rămâi cu portofelul plin Foto: AFP
Miliardarul Warren Buffett îţi spune care sunt cele mai simple metode să rămâi cu portofelul plin Foto: AFP

Warren Buffett, născut pe 30 august 1930, este un om de afaceri american, unul dintre cei mai de succes investitori la bursa din lume, preşedinte şi acţionar majoritar al companiei Berkshire Hathaway. În vara lui 2008 a fost desemnat de revista “Forbes” drept cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 62 de miliarde de dolari.

În 2010, Buffett s-a aflat pe poziţia a treia în topul “Forbes”, cu o avere de 47 de miliarde de dolari.

Waren Buffett, denumit adesea şi „Oracolul din Omaha”, este apreciat printre investitori pentru preferinţa sa de a investi în companii puternice, cu afaceri uşor de înţeles, ce controlează porţiuni mari sau chiar au monopol pe pieţe, care obţin în mod constant profituri uriaşe. E considerat unul dintre cei mai mari investitori ai lumii, dovedind că este şi un filantrop pe măsură, prin realizarea multor acte de caritate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net