Dan Negru şi-a luat câine de la stână

Citeste tot despre: 

Se numeşte Google şi e un ciobănesc mioritic de 70 de kilograme. S-a născut la stână şi, obişnuit să scormonească peste tot, e o ameninţare la adresa grădinii stăpânului său, vedeta Antenei 1, Dan Negru.

De ce se numeşte Google? Dan Negru spune motivul: "E mereu într-o continuă căutare, ca motorul Google".

Cum a ajuns un ciobănesc mioritic în noua vilă a lui Negru? "Îl am de doi ani, l-am adus de la nişte prieteni buni din Deva care au o stână. Am urcat vreo 40 de kilometri până sus ca să-l luăm, pe un drum impracticabil."

Primele zile în compania câinelui au fost pentru Dan dificile: "Plângea neîncetat. Au fost singurele momente în care m-am înduplecat să-l bag în casă. A adormit, de oboseală, sub un dulap".

În rest, ciobănescul stă în curte, unde are locul lui bine delimitat.

"Seara ne jucăm prin iarbă, dar doar sub supravegherea mea, altfel grădina devine teren arabil", mai spune moderatorul.

Cât despre plimbări, nici nu se pune problema: "Nu e un câine căruia să-i placă oamenii. Din contră. Sunt câţiva pe care îi acceptă, în rest am probleme cu el. În ceea ce priveşte musafirii, devine extrem de agresiv. Recunoaşte doar vreo doi prieteni şi familia. Stau mereu cu emoţii la fiecare vizită pe care o primesc".

Mioriticul costă cel puţin 300 €

"Acest câine, echilibrat comportamental, e un foarte bun paznic. Face parte din grupa de câini de cireadă. E o rasă asupra căreia omul a avut o influenţă destul de scăzută. Patruped de talie mare, înalt, robust, cu bogat înveliş pilos, de culoare deschisă, mioriticul e specific zonelor montane sau deluroase subcarpatice, cu vreme rece. E suspicios cu străinii, rezervat şi destul de tolerant cu copiii. Preţul unui astfel de exemplar este cuprins între 300-400 euro."( Dr. Liviu Harbuz, medic veterinar, Spitalul Veterinar Ilioara Strada Ilioara, nr. 16 021/348.05.30 www.salvavet.ro)


Loading...