Ce mâncau marii oameni ai lumii!

Ultima actualizare:

    Elvis Presley
Elvis Presley

Pornind de la una dintre maximele autoarei Virginia Woolf - „Nu poţi gândi, iubi şi dormi bine dacă nu ai mâncat pe săturate" - jurnaliştii americani Matthew şi Mark Jacob au consemnat, într-o nouă carte, cele mai interesante poveşti despre obiceiurile culinare ale personalităţilor.

Intitulat „Ce au mâncat cei mari: O ciudată istorie a mâncării şi celebrităţii", volumul detaliază numeroase poveşti, dintre care unele vădesc o excentricitate pe măsura notorietăţii celor implicaţi. Persoanele cărora nu le place ketchupul pot afla cu încântare că Ronald Reagan, cel de-al 40-lea preşedinte al SUA, nu a mâncat nici măcar o roşie timp de 70 de ani.

simeon stalpnicul png

Un alt preşedinte, liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad, beneficiază de un sănătos „program" de alimentaţie, graţie sandwich-urilor pe care i le împachetează zilnic soţia. Tot din zona Orientului Mijlociu, aflăm că fostul dictator irakian Saddam Hussein, aflat în detenţie, respingea un anumit tip de fursecuri multicolore, pentru ca eventualele firimituri colorate rămase în barbă să nu îi ştirbească prestanţa, scrie Adevărul.

simeon stalpnicul png

Un alt dictator, Adolf Hitler, era obsedat de felul în care îşi servea masa (contemporanii susţineau că liderul nazist mânca mecanic, aidoma unei maşini) şi de dieta sa specială, care includea foarte puţină carne.

Şi oamenii de litere au avut ciudăţeniile lor: filosoful Friedrich Nietzsche ajunsese la concluzia ca orezul în exces predispune la abuz de droguri, în timp ce consumul de cartofi duce la alcoolism.

Scriitorul Vladimir Nabokov ar fi încercat odată să mănânce fluturi, dar a constatat că aceştia au „un gust oribil", ca o „combinaţie de migdale şi brânză verde". Şi vedetele au obiceiuri excentrice.

simeon stalpnicul png

Se spune că Maria Callas, cântăreaţa de operă de origine greacă, avea probleme cu greutatea. Ea ar fi reuşit să slăbească din cauza unui parazit intestinal - tenia - cu care s-ar fi contaminat în mod voluntar. Regele muzicii rock, Elvis Presley, gurmand notoriu, era dependent de junk-food. O dată, el ar fi zburat 1.200 de kilometri doar pentru a mânca un anumit sandwich cu pâine italienească, unt de arahide, jeleu şi şuncă.

simeon stalpnicul png

Mai recent, actriţa Angelina Jolie a povestit că a consumat larve, greieri şi gândaci, care i-au plăcut foarte mult. O altă personalitate contemporană, directorul executiv al Apple, Steve Jobs, ar fi încercat cândva o dietă bazată exclusiv pe mere, în ideea de a elimina transpiraţia şi de a reduce numărul duşurilor zilnice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net