VIDEO Incendiu la Institutul "Matei Balș". Patru persoane au murit. 120 de pacienți au fost evacuați

Ultima actualizare:

    Pompierii au intervenit vineri dimineață pentru a stinge focul declanțat la Institutul Matei Balș
Pompierii au intervenit vineri dimineață pentru a stinge focul declanțat la Institutul Matei Balș

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi şi pacienţii cu COVID. Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID. Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Ministrul Vlad Voiculescu se află la spital, alături de Raed Arafat care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat. Toți pacienții din pavilionul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Aceștia sunt preluați de alte unități din București. 

"La ora 5.03 incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la 5.13 a fost pimul echipaj sosit, iar la 5.14 a fost declanșat planul roșu. La acest moment, intervenția este finalizată, nu mai sunt persoane de evacuat", a declarat Raed Arafat la ora 07.15. "Rămâne problema celor care vor investiga cauzele incendiului, asupra cărora nu vom specula. În afară de cei 4 decedați, nu există persoane care au suferit probleme grave din cauza incendiului. Nu mai avem pacienți cu arsuri", a continuat acesta. 

În jur de 120 de persoane au fost evacuate, conform Ministerului Sănătății. S-a început transferul spre alte spitale și în alte corpuri ale spitalului. Mai sunt persoane aflate în ambulanțe pentru a fi sub supraveghere, nu sunt în stare gravă, se află sub supraveghere doar din precauție. "Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. - decedate). (...) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme", a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net