VIDEO Demolarea chioșcurilor de la metrou a început la stația Ștefan cel Mare

demolare-chiosc-metrou.jpg

Evacuarea spaţiilor comerciale a început la staţia de metrou Ştefan cel Mare
Foto: Facebook/Radu Mihaiu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ștefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform notificării transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

Începerea demolărilor a fost anunțată și de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook, acesta publicând și o fotografie din stația de metrou Ștefan cel Mare. "Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare", a scris Radu Mihaiu.

În data de 26 martie, în timpul grevei spontane de la metrou, proprietarii spațiilor comerciale care urmează să fie desființate au protestat și ei în semn de solidaritate cu sindicaliștii din subteran. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

2 aprilie, termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou

Metrorex a anunţat joi, 25 martie, că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate până la data de 2 aprilie. Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora, spun reprezentanţii Metrorex. "Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene", se arată în comunicatul Metrorex.

Citește și:

Proprietarii magazinelor de la metrou protestează și ei la Piața Unirii

VIDEO Imagini cu haosul de la metrou după greva spontană de vineri dimineața. Călătorii, revoltați

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5