Unde vor învăţa copiii din grădiniţele unde se fac renovări! Ce soluţie a găsit primăria

Ultima actualizare:

    Lucrările de modernizare ale unităţilor de învăţământ se vor prelungiFoto: arhivă personală
Lucrările de modernizare ale unităţilor de învăţământ se vor prelungiFoto: arhivă personală

În mai multe grădiniţe din sectorul 4 în care se desfăşoară lucrări de modernizare, dar autorităţile locale au găsit o soluţie temporară pentru a nu afecta activitatea educaţională a micuţilor. Primăria Sectorului 4 va investi aproximativ 2.000.000 de lei în amenajarea unor spații potrivite în Grand Arena Mall, unde vor fi mutaţi copiii care învăţau în unităţile de învăţământ unde se derulează lucrări de consolidare.

Decizia a fost luată în baza unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4 care a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, încheierea unui contract de către Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.) pentru închirierea a 3.200 de metri pătrați în Centrul Comercial Grand Arena Berceni. Spațiul ce urmează să fie amenajat astfel încât copiii și cadrele didactice să beneficieze de condiții excelente pentru o educație de calitate. Spaţiul din mall va fi închiriat pentru o perioadă de şase ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă trei ani.

“Spațiul va fi utilizat și amenajat, astfel încât să permită funcționarea temporară a unităților de învățământ pe perioada în care se vor desfășura lucrările de modernizare și consolidare. Urmare a negocierilor cu proprietarul centrului comercial, D.A.U.I. Sector 4 va beneficia de o perioadă de grație de 27 de luni, în care nu datorează chiria, urmând să achite chirie doar pentru restul de 45 de luni. Având în vedere perioadele de grație în care D.A.U.I. Sector 4 nu va plăti chiria, prețul real la expirarea duratei contractului de 6 ani va fi de 5,20 euro/mp/lună fără TVA, fiind un raport contractual avantajos, ținând seama de necesitățile și obiectul contractului“, se arată în hotărârea Consiliului Local care a avizat inclusiv forma contractului de închiriere. Documentul a fost adoptat fără niciun vot “împotrivă”, înregistrându-se doar 3 abțineri.

Lucrările de modenizare se vor întinde pe o perioadă de doi ani

Primarul sectroului 4, Daniel Băluţă spunea că nu s-au mai făcut investiţii în modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ de 28 de ani. "Am decis ca, pentru siguranța copiilor noștri și a cadrelor didactice, pentru a le oferi acestor copii condiții decente, dar și pentru obținerea avizelor ISU, să investim în modernizarea, în reabilitarea și în consolidarea acestor clădiri. Astfel, în cazul a 18 grădinițe cu personalitate juridică, am reușit să atragem finanțare de la Guvern, prin P.N.D.L. Doar că, pentru a nu pierde aceste fonduri, suntem obligați să finalizăm lucrările până la finele anului viitor. În condițiile în care vorbim despre lucrări ample, acestea nu pot fi executate în timp ce copiii sunt în grădinițe. De aceea, suntem nevoiți să-i relocăm. După finalizarea lucrărilor la cele 18 grădinițe, cu fonduri proprii vom trece la modernizarea altor 7 grădinițe alocate școlilor. În acest fel, lucrările de modernizare se vor extinde pe o perioadă mai mare de doi ani “, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

În sectorul 4 funcționează în acest moment 27 de grădinițe. 18 dintre acestea au personalitate juridică, iar 9 sunt alocate unor unități de învățământ. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net