Un bărbat gol și agresiv, care făcea scandal pe holurile unui imobil, a fost împușcat mortal

Ultima actualizare:

    Poliția a intervenit pe o stradă din Sectorul 2 al Capitaleifoto: arhivă Click!
Poliția a intervenit pe o stradă din Sectorul 2 al Capitaleifoto: arhivă Click!

Gălăgie mare noaptea trecută pe holurile unui imobil din sectorul 1 al Capitalei. Un bărbat aproape gol, având asupra sa mai multe obiecte ascuțite, își amenința vecinii. A devenit agresiv și cu polițiștii chemați la fața locului, astfel încât aceștia au fost nevoiți să folosească arma. Bărbatul împușcat a decedat la spital. Se pare că este vorba despre aceeași persoană care în ianuarie 2016 a intrat cu mașina în gardul Guvernului.

”În această dimineaţă, în jurul orei 04.00, prin apel 112, o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1 a sesizat că un bărbat dezbrăcat, aflat doar în lenjerie intimă, ameninţă pe holuri, având asupra sa mai multe obiecte ascuţite. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, care după câteva minute l-au localizat. Din primele date a rezultat ca la vederea poliţiştilor, bărbatul a devenit violent şi a reuşit să îi lovească, ulterior fugind. A fost localizat la un nivel superior, unde a încercat din nou să lovească şi i-a ameninţat, motiv pentru care, după somaţie, unul din poliţişti a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l”, a anunțat Poliţia Capitalei.

Scandalagiul în vârstă de 38 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Rana din zona toracelui, însă, i-a fost fatală, acesta decedând la spital. Cadavrul urmează să fie ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Doi dintre polițiștii care au intervenit au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost răniți de agresor la mâini și la picioare.  Directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comisar-şef Bogdan Berechet, a explicat că bărbatul a devenit violent la vederea forţelor de ordine şi i-a lovit pe poliţişti, apoi a fugit. După somaţie, unul dinte poliţiştii a tras un foc de avertisment, iar apoi l-a împuşcat pe bărbat.

„Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar, în acelaşi timp, când un poliţist sau un cetăţean este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol acţionăm ferm, conform legii şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare. În cazul din Capitală, doi poliţişti au fost atacaţi cu obiecte ascuţite de natură să le pună viaţa în pericol şi au reacţionat folosind armamentul din dotare. Intervenţia poliţiştilor la acest eveniment a fost solicitată prin apel 112 de cetăţeni ameninţaţi de acţiunile persoanei în cauză”, a declarat miercuri chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, într-o conferinţă de presă.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. 

În 2016 intrase cu mașina în gardul Guvernului

Surse apropiate anchetei au declarat pentru news.ro că agresorul avea asupra sa o foarfecă. De asemenea, potrivit news.ro, se pare că este vorba despre aceeași persoană care în ianuarie 2016 a intrat cu mașina pe spaţiul verde din faţa sediului Guvernului, oprindu-se în porţi. La acel moment, Alexandru Găzdac a declarat că a vrut să arate că un incident terorist poate avea loc şi în România, fiindu-i deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Anterior, bărbatu fusese dat afară de la televiziunea la care lucra, precizează adevarul.ro.

Conform unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, el fusese obligat să urmeze tratament psihiatric provizoriu până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net