Ultima săptămână cu școală fizică pentru copiii din București?

Ultima actualizare:

    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Aceasta pare a fi ultima săptămână în care elevii din București se mai pot bucura de școală cu prezență fizică. Luni, 27 septembrie, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mie, fiind mari șanse ca în doar câteva zile să atingă la pragul de 6. De altfel, mai mulți specialiști sunt ferm convinși că, de săptămâna viitoare, școlile din Capitală se vor muta în online.

„Șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%. De fapt, dacă procedura birocratică de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți. Ce este din nou groaznic de trist este că în timp ce spitalele sunt pline, toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii”, a scris fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Medicul Octavian Jurma vine cu precizări, menționând că în București sunt cel puțin 5.554 de cazuri de COVID nealocate în ultimele 6 zile. „Dacă s-ar fi alocat, Bucureștiul ar fi depășit incidența de 6 la mie (ar fi fost 6,67). Dar va trece cu siguranță de 6 la mie în săptămâna 27 septembrie – 1 octombrie, chiar mai repede decât anticipam”.

Deja aproximativ 1.300 de clase din București (din totalul de 12.000) au activitatea fizică suspendată și învață online, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar București. Clasele sunt în circa 320 de unități de învățământ, din 655. 

Urmează o săptămână „cumplită” în Timișoara

Jurma atrage atenția și asupra unor situații aberante date de procedurile legale. Conform normelor, în funcție de incidența anunțată vinerea se stabilește scenariul de funcționare a școlilor în următoarea săptămână. „În Timișoara, vineri, incidența era de 5,35. Duminică era de 6,58. Părinții sunt, deci, obligați să își trimită copiii la școală la o incidență infernală, la care școala trebuia închisă. Urmează o săptămână cumplită, în care vom depăși recordurile din valul 2 și vom intra într-

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net