Ultima săptămână cu școală fizică pentru copiii din București?

elevi-scoala-inquam.jpg

Elevi care pleacă de la școală
În curând, toate școlile din Capitală își vor suspenda activitatea față în față
Foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Aceasta pare a fi ultima săptămână în care elevii din București se mai pot bucura de școală cu prezență fizică. Luni, 27 septembrie, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mie, fiind mari șanse ca în doar câteva zile să atingă la pragul de 6. De altfel, mai mulți specialiști sunt ferm convinși că, de săptămâna viitoare, școlile din Capitală se vor muta în online.

„Șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%. De fapt, dacă procedura birocratică de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți. Ce este din nou groaznic de trist este că în timp ce spitalele sunt pline, toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii”, a scris fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Medicul Octavian Jurma vine cu precizări, menționând că în București sunt cel puțin 5.554 de cazuri de COVID nealocate în ultimele 6 zile. „Dacă s-ar fi alocat, Bucureștiul ar fi depășit incidența de 6 la mie (ar fi fost 6,67). Dar va trece cu siguranță de 6 la mie în săptămâna 27 septembrie – 1 octombrie, chiar mai repede decât anticipam”.

Deja aproximativ 1.300 de clase din București (din totalul de 12.000) au activitatea fizică suspendată și învață online, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar București. Clasele sunt în circa 320 de unități de învățământ, din 655. 

Urmează o săptămână „cumplită” în Timișoara

Jurma atrage atenția și asupra unor situații aberante date de procedurile legale. Conform normelor, în funcție de incidența anunțată vinerea se stabilește scenariul de funcționare a școlilor în următoarea săptămână. „În Timișoara, vineri, incidența era de 5,35. Duminică era de 6,58. Părinții sunt, deci, obligați să își trimită copiii la școală la o incidență infernală, la care școala trebuia închisă. Urmează o săptămână cumplită, în care vom depăși recordurile din valul 2 și vom intra într-

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Elev care învață online, de acasă

    Școala online este o metodă de învățământ la care nu ne-am fi gândit niciodată în anii trecuți. Azi, din păcate, reprezintă singura modalitate - pentru foarte mulți elevi - de a-și continua studiile în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru că multe școli se află în scenariul roșu, iar elevii sunt nevoiți să studieze de acasă, Ministerul Educației a elaborat un set de reguli după care se vor ghida copiii, profesorii dar și părinții.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5