Uite cum arată prima grădiniță construită de la zero, în ultimii 30 de ani! Se află în sectorul 6 al Capitalei

gradinita-albinuta.jpg

Grădinița ”Albina” se află pe strada Rușețu, din sectorul 6
Grădinița ”Albina” se află pe strada Rușețu, din sectorul 6
Fotografii: Primăria Sectorului 6

Cea mai nouă grădiniță din Capitală s-a deschis astăzi, 4 august, în sectorul 6. De fapt, este prima unitate de învățământ pentru preșcolari construită de la zero, în ultimii 30 de ani. Potrivit autorităților locale, aceasta va primi din toamnă 240 de copii.

Unii edili au mansardat ori au consolidat grădinițe, însă, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 a decis să construiască pentru micuții care locuiesc aici un loc special. Este nou și modern, pentru ca picii să vină cu plăcere zi de zi.

sala-de-clasa-gradinita-albinuta.jpg

Așa arată o sală de clasă în cea mai nouă grădiniță din România
Așa arată o sală de clasă în cea mai nouă grădiniță din România

Fiecare clasă este dotată cu sistem de climatizare propriu, sistem audio-video și videoproiector pentru derularea activităților educaționale și dormitor pentru fiecare grupă.

Uite cum arată prima grădiniță construită de la zero, în ultimii 30 de ani! Se află în sectorul 6 al Capitalei

“Vă prezint cea mai modernă grădiniță construită în București după 1990. Este vorba despre Grădinița “Albina”, o investiție derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 - 2020, cu o capacitate de 240 de locuri,10 grupe. Odată cu finalizarea acestei investiții, am generat peste 80 de noi locuri de muncă. Grădinița dispune de dotări și echipamente moderne, astfel încât actul educațional să se deruleze în cele mai bune condiții. Avem aici o bucătărie modernă, spălătorie, o mică sală de festivități pentru activitățile culturale care se derulează în cadrul grădiniței, avem și o mică sală de sport pentru copii, dar cel mai important aspect este acela că spațiul pe care-l avem alocat pentru grupe este extrem de generos, astfel încât confortul copiilor să fie cât mai ridicat. Recomand părinților să facă cereri de înscriere, astfel încât, odată cu începerea noului an școlar, copiii să beneficieze de serviciile acestei noi unități de învățământ”, a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Grădinița “Albina” a fost construită de la zero cu 12,4 milioane de lei

Grădinița “Albina” se află pe strada Rușețu, nr.17, în curtea Liceului Teoretic ”Marin Preda” și își va deschide în această toamnă porțile pentru comunitatea cartierelor Giulești și Crângași.  

primarul-gabriel-mutu-inaugurare-gradinita-albinuta.jpg

Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, în sala de sport a grădiniței
Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, în sala de sport a grădiniței

Noua instituție de învățământ are o suprafață totală de aproximativ 4.400 de metri pătrați și se ridică pe patru niveluri: subsol și trei niveluri supraterane. Beneficiază de spații tehnice, centrală proprie, un lift pentru persoane și unul dedicat transportului hranei, vestiare, spălătorie, săli de joacă și de dormit.

sala-de-specatacole-gradinita-albinuta.jpg

Grădinița ”Albina” beneficiază și de o sală de festivități
Grădinița ”Albinuța” beneficiază și de o sală de festivități

În subsolul grădiniței este amenajat un adăpost civil pentru situații de urgență. În exterior a fost amenajat un loc de joacă.

”Au fost respectate standardele impuse pentru investițiile din ultimii patru ani, în unitățile de învățământ din sectorul 6: amenajări cu materiale de calitate, echipamente de ultimă generație și dotări de top, asigurând astfel un mediu sigur și primitor pentru preșcolari”, a adăugat edilul.

Construcția grădiniței a fost finalizată în mai puțin de un an și jumătate, iar valoarea investiției este de aproximativ 12,4 milioane de lei.

În viitor, vor mai fi construite alte patru astfel de grădinițe.

loc-de-joaca-gradinita-albinuta.jpg

Locul de joacă amenajat pentru prichindei
Locul de joacă amenajat pentru prichindei

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/cea-mai-moderna-scoala-din-capitala-are-pardoseala-antibacteriana-igienizare-fara

https://www.click.ro/news/national/clasa-pregatitoare-noi-reguli-de-inscriere-anul-scolar-2020-2021

 

 

 

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1