Stațiile de metrou vor fi renovate cu ajutorul studenților Universității de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu"

statie-de-metrou.jpg

statie de metrou
A fost semnat un parteneriat între Metrorex şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" pentru renovarea stațiilor de metrou
Sursă foto: Facebook/Radu Mihaiu

Metrorex şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" au încheiat un parteneriat pentru proiectarea renovării staţiilor de metrou.

Spațiile comerciale de la stațiile de metrou vor fi demolate în totalitate, iar renovarea este necesară. Profesorii și studenții Universității de Arhitectură și Urbanim "Ion Mincu" vor contribui la înfrumusețarea aspectului stațiilor de metrou. 

Metrorex informează că miercuri la sediul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" a avut loc o întâlnire între directorul general al Metrorex, domnul Ştefan Paraschiv, rectorul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti, domnul prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu şi domnul preşedinte al Senatului, prof. dr. arh. Cristian Drughean. 

Participanţii la întâlnire au discutat despre elaborarea unui parteneriat între instituţii pentru explorarea de idei şi concepte în vederea amenajării staţiilor de metrou din Bucureşti, cu accent pe acelea în care au fost dezafectate spaţiile comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului.

După finalizarea acestei faze exploratorii şi semnarea unui parteneriat între Metrorex şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti, va fi lansat un prim proiect în cadrul Facultăţii Arhitectură de Interior pe această temă.

Studenţii, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda staţiilor de metrou un suflu nou şi un concept de amenajare adaptat transportului modern de călători, precizează Metrorex.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1