Spitalul Foișor a redevenit non-Covid. În ce condiţii va fi reluată activitatea normală

Ultima actualizare:

    Spitalul de Ortopedie Foişor a devenit spital COVID-19 pe data de 10 aprilieFoto: Inquam Photos
Spitalul de Ortopedie Foişor a devenit spital COVID-19 pe data de 10 aprilieFoto: Inquam Photos

Spitalul de Ortopedie Foişor, care timp de peste o lună a funcţionat ca spital destinat exclusiv pacienţilor cu COVID, a revenit din această săptămână la statutul non-COVID şi a primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

Spitalul anunță că de luni vor fi chemaţi la internare pacienţii programaţi deja pe liste, iar operaţiile ar putea începe din 26 mai, precizând însă că respectarea acestui program depinde de rezultatul analizelor bacteriologice care vor fi făcute după toate operaţiunile de curăţare, dezinfectare, nebulizare. Dacă rezultatul va fi pozitiv, tot procesul va trebui reluat, explică reprezentanţii unităţii medicale, potrivit News.ro.

Operaţiile ar putea începe din 26 mai

”În acest moment se derulează planul de implementare a evenimentelor administrative, de nebulizare virucidă nivel 5, de curăţenie înaltă, dezinfecţie înaltă, decapări, ceruire pentru închiderea porilor suprafeţelor tarchet, renebulizare finală, recoltări probe bacteriologice iar în caz de pozitivare reluarea tuturor etapelor descrise anterior pentru resecurizarea circuitelor iniţiale. Planul activităţilor stabileşte că de luni vor fi chemaţi la internare pacienţii programaţi deja pe liste, chemarea acestora fiind realizată de fiecare medic otoped care a preluat anterior cazul”, a transmis sâmbătă spitalul.

Citește și:Spitalul Foișor devine Spital Covid! Scene șocante cu zeci de pacienți, evacuați pe targă sau în cărucioare

În Spitalul Foişor, care are 27 de medici, mai este internat un singur pacient cu COVID-19, la ATI

Pacienţii chemaţi la internare vor fi testaţi rapid - în cazul celor vaccinaţi - şi, respectiv, testaţi RT-PCR - în cazul celor nevaccinati - de către spital, în zona de triaj, anterior internării. Planul include, de asemenea, începerea probabilă a operaţiilor de miercuri, 26 mai. ”Fiecare dată menţionată are caracter de probabilitate, totul depinzând de cele menţionate anterior. Vă mulţumim pentru răbdare şi vă asigurăm de faptul că Spitalul va anunţa oficial parcurgerea fiecărei etape!”, afirmă reprezentanţii unităţii medicale la finalul mesajului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net