Spitalele de copii Marie Curie și Robănescu rămân din nou 48 de ore fără apă caldă și căldură

Ultima actualizare:

    Spitalul Marie Curie nu mai are apă caldă şi căldură două zileFoto: arhivă personală
Spitalul Marie Curie nu mai are apă caldă şi căldură două zileFoto: arhivă personală

Situaţie absolut disperată pentru părinţii ai căror copii sunt internaţi la Spitalele Marie Curie şi la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu din Bucureşti. Ambele unităţi sanitare au rămas din nou fără apă caldă și căldură, pentru 48 de ore, începând de luni după-amiază. Cele două spitale au, împreună, peste 400 de copii internați.

Reprezentanții RADET spun că este vorba despre continuarea lucrărilor de săptămâna trecută, la magistrala de la CET Progresu, și nu mai pot amâna intervenţia. "Durează 48 de ore. Noi lucrăm din primăvară în tot orașul, acum s-a ajuns și aici. Spitalul are obligația potrivit legii să asigure o sursă alternativă de încălzire și apă caldă. Din păcate aceasta nu mai este funcțională, de asta s-a ajuns aici", au explicat luni reprezentanți ai RADET pentru HotNews.ro.

Apel către Gabriela Firea: «Faceți un efort să vă imaginați ce înseamnă fără apă caldă!»

Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, lansează un apel către primarul Capitalei, Gabriela Firea, să mobilizeze echipele de muncitori pentru ca situația să fie rezolvată cât mai repede. "400 de copii din 2 spitale din București, fără apă caldă 48 de ore, din nou! Insuportabil! RADET anunță, din nou, că va lăsa fără apă caldă, două spitale din București, Marie Curie și Robănescu. Direcția de Sănătate Publică București a notificat spitalele Marie Curie și Robănescu pentru a preveni izbucnirea unor infecții evitabile! Fac un apel public la primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, să mobilizeze exemplar echipele de muncitori pentru ca lucrarile în zonă să nu depășească 10 ore, nu 70, ca data trecută!!! Sunt copii la Spitalul Robănescu, în stare vegetativă, care au nevoie zilnic de apă caldă pentru igiena intimă. Doamna Firea, sunteți mamă, faceți un efort să vă imaginați ce înseamnă 70 de ore fără apă caldă, cu un copil de 5 ani, cu traumatism cranio-cerebral sever, dependent de pampers, care face 10 scaune pe zi!!! Puteți să empatizați? Vă rog să mobilizați RADET ca în maxim 10 ore, cei 400 de copii din cele 2 spitale să aibă apă caldă! Mulțumesc frumos în numele mamelor disperate din aceste spitale!", a notat deputatul. 

Săptămâna trecută spitalele au rămas 3 zile fără apă caldă şi căldură

Săptămâna trecută, RADET a anunțat lucrări pentru remedierea unei avarii începând din data de 12 noiembrie, cu termen de remediere de 40 de ore, însă cele două spitale au avut apă caldă și căldură abia vineri dimineață, pe 15 noiembrie.Managerii celor două spitale, Daniel Buzatu (Spitalul Marie Curie) și Liliana Pădure (Centrul de Recuperare Robănescu) declarau, vinerea trecută, că pe perioada avariei, în spital s-a încălzit apa, iar saloanele au fost încălzite cu aer condiționat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net