Sinistrați pe șantierul de pe Fabrica de Glucoză. Cu ce probleme grave se confruntă o familie!

Ultima actualizare:

    Săndel Mitrea a dat în  judecată Municipalitatea  pentru despăgubirile acordate
Săndel Mitrea a dat în judecată Municipalitatea pentru despăgubirile acordate

S-au întors vremurile în care şantierele patriei se croiau cu sânge, lacrimi şi scandal. Familia Mitrea a rămas înghesuită într-o cameră, în mijlocul şantierului de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză. Se judecă acum cu Primăria Capitalei.

Şoseaua Fabrica de Glucoză, nr. 4B. Pe toată strada este pustiu şi muncitorii dărâmă, sparg şi sapă. Doar la această adresă mai locuiesc oameni. Cum de au rămas singurii de pe stradă care nu au plecat şi cum de se chinuiesc trăind într-o fostă anexă, ceva între o baracă şi o magazie? Supărat şi necăjit, Săndel Mitrea ne spune durerea lui, cum a ajuns să locuiască practic pe un şantier, înconjurat de buldozere, într-un nor de praf şi păzit de câini.

Lucrările presupun lărgirea  arterei la patru benzi, piste de  biciclete, trotuare şi scuar
Lucrările presupun lărgirea arterei la patru benzi, piste de biciclete, trotuare şi scuar

”Suntem vai de steaua noastră. Locuiam împreună cu alte trei familii, într-o casă cu opt camere care a fost demolată, chiar pe locul pe unde se va lărgi strada. Fiecare familie avea câte două camere şi am primit doar 20.000 € despăgubire pentru apartamentul nostru. Este prea puţin, nu avem ce să facem cu ei, aşa că am dat Municipalitatea în judecată”, ne povesteşte Săndel.

Se plânge că o locuinţă cum a avut nu o să poată găsi niciodată cu banii primiţi. Oficial locuieşte într-un apartament de două camere din blocul de necesitate al Primăriei Capitalei de la Podul Naţiunile Unite, dar după ce se vor termina lucrările va trebui să plece şi de acolo. ”Unde să mă duc cu ce mi-a dat Primăria? Ce mă fac? Stau aici până o să mi se facă dreptate. Şoseaua o să ajungă lângă uşa mea, nu mă interesează, să mă protejeze, eu de aici nu plec!”, spune hotărât omul.

Proiectul pentru modernizarea străzii Fabrica de Glucoză a zăcut în birourile Primăriei Capitalei mai mult de opt ani. Au fost probleme cu exproprierile şi cu licitaţiile pentru stabilirea executantului lucrării, modernizarea străzii a trenat şi de abia în această vară s-a trecut la treabă. Acum însă, mai-marii oraşului sunt presaţi de finalizarea autostrăzii A3, Ploieşti-Bucureşti, care intră în cel mai mare oraş al ţării prin Şoseaua Petricani şi strada Fabrica de Glucoză.

Săndel a rămas cu magazia şi cu un câine
Săndel a rămas cu magazia şi cu un câine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net