În sfârşit! După opt ani, încep să lărgească strada

Ultima actualizare:

    Doar doi muncitori lucrau  ieri la lărgirea străzii  Fabrica de Glucozăfoto: Florin Şuler
Doar doi muncitori lucrau ieri la lărgirea străzii Fabrica de Glucozăfoto: Florin Şuler

Opt ani! De atât a avut nevoie Primăria Capitalei pentru a începe lucrările de reparaţii şi lărgire pentru Strada Fabrica de Glucoză. Artera are o importanţă deosebită, fiind accesul în oraş pentru Autostrada A3, Bucureşti-Ploieşti.

Proiectul prevede ca strada să fie amenajată ca la carte, cu piste de biciclete şi trotuare pe ambele părţi. Primăria Capitalei a anunţat că se va lucra întâi de la intersecţia cu Şoseaua Petricani şi Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Motivul? Ultimii trei kilometri ai autostrăzii trebuie terminaţi până la sfârşitul anului potrivit contractului şi dacă Fabrica de Glucoză nu este modernizată, circulaţia ar fi blocată. Celălalt acces este Şoseaua Petricani, ale cărei reparaţii vor începe ulterior.

simeon stalpnicul png

”În trei săptămâni se termină demolările, apoi dăm drumul la lucrări. Termenul de execuţie este de 15 luni. Noi ne dorim ca în 12 luni să terminăm acest proiect, indiferent că anumite zone le vom bloca total ca să se poată lucra şi în weekend şi seara târziu”, a declarat pentru hotnews.ro, consilierul primarului general pe infrastructură, Marius Coaje. Reporterii Click! au fost să vadă cum au început marile lucrări. Ieri, la prânz, se lucra într-un singur loc, undeva în tufişurile de pe marginea drumului, în zona Petricani-Fabrica de Glucoză. Doi muncitori cu lopeţi, ajutaţi de două utilaje, erau singurii prezenţi pe aşa-zisul şantier, în timp ce mai multe utilaje zăceau aruncate ici-colo. Salariaţii firmei de construcţii se căzneau ieri să arate că se lucrează la lărgirea acestei străzi, considerată de şoferi printre cele mai distruse din Bucureşti. ”Este căldură mare şi în plus este de abia prima zi. Ne obişnuim şi noi cu zona, ne organizăm, durează”, ne spune Nicu, unul dintre muncitori. În rest, linişte şi pace!  

simeon stalpnicul png

Intersecţia dintre Şoseaua Petricani-Strada Fabrica de Glucoză şi Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu va fi reconfigurată spectaculos. Va fi doar o semaforizare a zonei şi instalat un sens giratoriu. În schimb, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că intersecţia dintre Strada Fabrica de Glucoză şi Şoseaua Barbu Văcărescu va fi reconfigurată total, fiindcă zona este foarte aglomerată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net