Ședința ”Parlamentului” Capitalei, blocată de PSD. Reprezentanții partidului nu vor ședință online

Ultima actualizare:

    Avocatul Aurelian Bădulescu este șeful consilierilor PSD și a fost viceprimar al Capitalei în mandatul Gabrielei Firea
Avocatul Aurelian Bădulescu este șeful consilierilor PSD și a fost viceprimar al Capitalei în mandatul Gabrielei Firea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat opoziție totală la alianța PNL-USR-Plus și prima bătălie se dă astăzi, acum, în Consiliul General al Capitalei, practic”Parlamentul”care conduce cel mai mare oraș al României. Şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului bucureşti, organizată online din motive sanitare, a fost suspendată pentru o oră după ce consilierii PSD au insistat să fie prezenţi fizic la dezbateri şi au refuzat să părăsească sala.

Consilierii PSD au intrat încolonați în sală chiar dacă ședinţa a fost convocată online din rațiuni sanitare anunță hotnews.ro. Președintele de şedinţă Cosmin Smighelschi, de la USR PLUS, a încercat să-i determine să plece oferindu-le un termen de trei minute pentru a părăsi sala. După mai multe schimburi de replici, ședinţa a fost suspendată pentru o oră, ca urmare a refuzului consilierilor PSD de a părăsi sala. Cel mai vehement dintre reprezentanţii PSD a fost fostul viceprimar al Capitalei din mandatul Firea, avocatul Aurelian Bădulescu, fostul avocat al lui Gigi Becali.

Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Şedinţa de luni a CGMB are pe ordinea de zi  34 de puncte, printre care desemnarea viceprimarilor, instituirea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti pentru anul 2021, înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale, desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor de la mai multe companii municipale şi informarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti referitor la ajutorul de stat pentru finanţarea Programului „Susţinem Cultura în Bucureşti”, destinată sectorului cultural independent din Municipiului Bucureşti.

Vlad Voiculescu va fi noul ministru al Sănătății și trebuie să renunțe la mandatul de consilier general
Vlad Voiculescu va fi noul ministru al Sănătății și trebuie să renunțe la mandatul de consilier general

Vlad Voiculescu renunță la mandatul de consilier pentru cel de ministru

Consilierul general Vlad Voiculescu, președintele Plus București, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR, va renunța luni la mandatul de consilier general al Capitalei, au declarat surse politice pentru news.ro. Vlad Voiculescu ar fi urmat să ocupe unul dintre cele două mandate de viceprimar, adică cel responsabil cu sănătatea și proiectele sociale. Aceleași surse susțin că într-o ședință desfășurată duminică, liderii USR-Plus au stabilit că funcția de viceprimar va reveni consilierului general Horia Tomescu, în locul lui Vlad Voiculescu, indică sursele. Horia Tomescu a ocupat locul 17 pe lista USR PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil. Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu.

Citiți și

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a dat raportul despre situația termoficării și războiul anti-Covid

Nicușor Dan își preia mandatul de primar general al Capitalei joi, la ora 12.00

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net