Se prelungesc restricțiile în București! Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință

Ultima actualizare:

    Dacă se prelungesc restricțiile în Capitală, restaurantele rămân închise
Dacă se prelungesc restricțiile în Capitală, restaurantele rămân închise

Comitetul pentru situații de urgență s-a întrunit astăzi, 21 martie, la ora 12.00, pentru a discuta prelungirea restricțiilor în Capitală. Autoritățile dau asigurări că Bucureștiul nu va fi carantinat, dar că va fi posibil acest lucru dacă rata de infectare va trece de 6 la mia de lcouitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit în şedinţă la Prefectura Capitalei. Se discută despre prelungirea restricțiilor legate de stoparea răspândirii Covid-19.

Potrivit prefectului Alin Stoica, măsurile din scenariul roșu care au fost luate pentru 14 zile expiră astăzi vor fi prelungite.

În plus, controalele autorităților, formate din polițiști, jandarmi, inspectori DSP și ITM, se vor intensifica. Acesta a precizat că autoritățile nu au propus măsura carantinării Bucureștiului și că izolarea anumitor zone sau sectoare este imposibilă.

Prefectul Capitalei: ”Vom prelungi restricțiile și vom intensifica controalele”

”Vom intensifica controalele, avem propuneri în acest sens. Vom monitoriza cu atenție mare situația. Este destul de delicată, suntem înconjurați de carantină în județul Ilfov. Majoritatea localităților au intrat acolo. Județul Ilfov a cerut sprijinul Poliției Capitalei pentru organizarea filtrelor între Ilfov și București. Este o activitate destul de intensă și necesită forțe multe”, a declarat astăzi Stoica.

Carantinarea Bucureștiului, posibil după o rată de infectare de 6 la mia de locuitori

Întrebat ce măsuri se vor lua în calcul dacă rata de infectare va trece de 6 la mia de locuitori, acesta a spus că prima măsură pe ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății este că nu se vor mai face cursuri cu copiii. ”Cum am văzut și în alte localități, în momentul în care se trece de 6, regula este că autoritățile sanitare propun și măsura carantinării”, a transmis prefectul.

Bucureștiul, intrat în scenariul roșu din 7 martie

Pe 7 martie, CMBSU a decis închiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, dar și închiderea școlilor pentru elevii elevii de gimnașou și liceu care nu sunt în ani terminali.

Și asta din cauza faptului că numprul de cazuri e infectări a crescut peste 3 la mia de locuitori.

Deja, ieri, 20 martie, rata de infectare ajunsese la 4,85 la mia de locuitori, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net