Se dă drumul la petreceri: poftiți în vacanța culinară sau la terase!

vacanta_culinara.jpg

vacanta culinara terasa restaurant mogosoaia
O terasă din apropierea Capitalei, care are vedere la lacul Mogoșoaia, a inaugurant un concept inovativ intitulat „Vacanța culinară”
foto: arhiva personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Omul este foarte inventiv la nevoie. De la 1 iunie se redeschid terasele, dar restaurantele care nu au astfel de spații sunt în continuare afectate din cauza pandemiei cu coronavirus, așa că, pentru a le supraviețui afacerea, au fost nevoiți să dezvolte sau să dea drumul la sistemul de livrare la domiciliu. Iar unii au avut o idee și mai și. Au inventat „Vacanța culinară”.

Pentru că nu se știe cine își mai permite anul acesta vacanțe sau călătorii, pentru că nu se știe cum vor mai fi posibile astfel de activități și mai ales de când va reintra lumea în ritmul cu care se obișnuise, câțiva antreprenori locali au lansat un nou concept de meniu cu livrare, intitulat sugestiv „Vacanța culinară”. Iată cum s-au gândit aceștia: în fiecare zi, o parte din meniu va fi dedicată unei noi destinații din lume astfel că pentru iubitorii de gastronomie și călătorie gustul Italiei, al Greciei, al Spaniei va fi la un click distanță.

«Livrăm gust de vacanță»

 • vacanta culinara paidakia grecia
  Preparatul intitulat Paidakia este originar din Grecia și este pe bază de carne de miel
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara apfelstrudel germania
  Preparatul acesta poartă numele Apfelstrudel, o variantă de plăcintă cu mere așa cum numai în Germania se mănâncă
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara arancini frutti di mare italia
  Pentru iubitorii de fructe de mare, acest preparat poate fi ideal. Se numește Arancini și „vine” tocmai din Italia
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara bisque de crevettes franta
  Bisque de crevettes este tot un preparat pe bază de fructe de mare și este originar din Franța
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara coconut quindim brazilia
  Acest preparat este un desert, se numește Coconut Quindim și provine din Brazilia
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara friganele ardeal romania
  Conceptul „Vacanță culinară” cuprinde și preparate tradițional românești, cum sunt aceste Frigănele după o rețetă din Ardeal
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara kaesespaetzle austria
  Kaesespaetzle este o mâncare tradițională în Austria, pe bază de paste și brânză
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara manti armenia
  Acest preparat se numește Manti, este originar din Armenia, și este preparat din carne de vită stropită cu iaurt
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara patata e parmigiani italia
  Patata e Parmigiani este un fel de mâncare deosebit de delicios, tradițional în Italia
  foto: vacantaculinara.ro
 • vacanta culinara pierogi polonia
  Acest preparat se numește Pierogi și este varianta de colțunași umpluți cu brânză care se servește în Polonia
  foto: vacantaculinara.ro
 • Maximize

1/10

 

“Astăzi Armenia, mâine Finlanda, poimâine Argentina... și astfel, într-o singură lună, meniul vacanței culinare oferă clienților gustul și savoarea a peste 30 de țări”, a menționat Dana Petrea, cea care a inițiat noul concept de restaurant cu livrare. Rețetele care stau la baza meniului „Vacanța culinară” au fost documentate și selecționate din bucătării tradiționale frecventate în decursul a mai multor ani de testare. Selecția preparatelor incluse în meniul noului restaurant a avut la bază recunoașterea preparatelor drept unele tradiționale pentru regiunile din care provin și aprecierea internațională a calităților culinare pe care acestea le prezintă. „Sub deviza livrăm gust de vacanță, ne-am propus să dezvăluim o nouă tradiție culinară în fiecare zi și mai ales să aducem la îndemână publicului larg experiențe de călătorie care încântă gusturile, amintiri din vacanțe și, de ce nu, inspirație de călătorie pentru viitor”, a mai spus Dana.

În ceea ce privește cheltuiala, preparatele „Vacanței culinare” costă între 7 și 60 de lei, iar meniurile, care conțin supă, fel principal și garnitură, costă 49 de lei. De la 1 iunie, localul care a inventat acest concept de „Vacanță culinară” deschide și terasa de pe Lacul Mogoșoaia. „Grădina noastră se remarcă printr-o zonă verde de peste 1.000 de metri pătrați, în care vor fi amenajate strict 15 mese, pentru a asigura clienților spațiul dedicat exclusivist, la cele mai înalte standarde de siguranță și de confort. Suplimentar, avem disponibile 6 pontoane la lac, complet delimitate, care vor putea fi accesate de către clienții noștri care preferă vecinatatea directă a apei”, precizează Dana Petrea.

Unele terase nu mai au răbdare până luni și deschid duminică noapte

el_dictador_deschidere_terase_bucuresti.jpg

El Dictador deschidere terase bucuresti
Pe vremuri, terasa Clubului El Dictador era superaglomerată, iar petrecerile nu țineau cont de restricții. De la 1 iunie, însă, regulile distracției se schimbă
foto: El Dictador

 

„Nu, nu este Revelionul, dar cu siguranță data de 1 iunie îți va rămâne în cap ca una specială. Când o să fii întrebat ce ai făcut pe 1 iunie 2020, o să știi să răspunzi și peste 20 de ani. O să vezi! O să-ți ții nepotul pe genunchi și o să-i descrii ziua asta ca pe ceva de neuitat. Dar știi de ce? E ziua internațională a copilului și am decis să o sărbătorim din primul până la ultimul minut. Duminică spre luni, de la miezul nopții, te asteptăm la terasa noasră mare, spațioasă, generoasă, cu loc berechet să te joci serios cu distanțarea socială. Am pregătit-o din timp, am luat toate măsurile pentru siguranța sănătății tale, iar pe lângă toate astea mai învârtim și pizza. La băuturi te lăsăm pe tine să alegi”, anunță Terasa Fabrica, pe pagina de facebook.

Tot în noapeta de duminică spre luni anunță că-și va deschide terasa și localul La Pod by Gogu Constantinescu, cu evenimentul intitulat „Noaptea ca Beţivii”. Iată oferta: „Ciorbă de burtă, grătare, șpriț, bere și ceva muzică. P.S.: Se păstrează distanța socială, cu maximum patru persoane la masă”.

Și Clubul Bound din Centrul Vechi fură startul și deschide porțile cu noaptea în cap, duminică spre luni, după 00.00. „ReUnited Party încearcă să creeze în continuare momente pozitive și fericite, dar cu mult mai multă atenție. Ne vom bucura de vremea bună, de mâncăruri delicioase și, ca întotdeauna, de terasa noastră confortabilă. Împreună vom sărbători responsabil”, se anunță pagina de facebook a clubului.

Tot în Centrul Vechi anunță petrecere imediat după miezul nopții și Clubul El Dictador: „Pentru țară și popor, de 1 iunie petrecem în aer liber, pe gangul El Dictador! Nerăbdători ca niște copii, Rareș și Ion vă așteaptă la barul mic, imediat după miezul nopții, la 00.01! Muzica serii: DJ Cristian Dobre”.

 

Citește și:

FOTO Centrul Vechi a prins viață. Uite cum se pregătesc terasele și care sunt regulile pentru clienți!

Vrei la plajă? Fă-ți rezervare telefonic sau online! Lista completă cu reguli, publicată în Monitorul Oficial

Hai la mare! Uite care sunt prețurile, începând de pe 1 iunie, la hoteluri și la pensiuni

Distracție de 1 Iunie, Ziua Copilului! Vizite gratuite la muzeu, spectacole de teatru, șotron online

Nelu Tătaru: "Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă"

Cele mai tari glume despre șprițul de la Guvern. Cheful lui Orban a detronat "prosopul lui Marica" și "chiloții ministrului Stroe"

Tehnologie nouă în Capitală! Plătești călătoria cu cardul direct în autobuz

Afli într-un minut dacă ai virusul ucigaș. Aparatul minune de un milion de euro îți vede rapid plămânii

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul