Scandal între Piedone și prefectul Capitalei, pe restricțiile de la sectorul 5. Ce decizie a luat Prefectura

Ultima actualizare:

    Război între Piedone și prefectul Capitalei, Alin Stoicafoto: Facebook / Inquam
Război între Piedone și prefectul Capitalei, Alin Stoicafoto: Facebook / Inquam

Se ascute conflictul dintre primarul sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, și prefectul Capitalei, Alin Stoica. Războiul a pornit după ce Piedone a anunțat o serie de restricții în sectorul 5, pentru perioada 25 martie - 11 aprilie, decizie pe care prefectul a contestat-o, spunând că astfel de măsuri nu se iau "pe bucățele de orașe, ci pe întreg orașul". Alin Stoica i-a cerut lui Piedone revocarea deciziei, care este „nelegală”, însă primarul sectorului 5 a spus că „măsurile stabilite se aplică". Momentan, ultimul cuvânt l-a avut prefectul, care a anunțat că prefectura va da în judecată primăria Sectorului 5.

”La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei, citat de News.ro. El a precizat că dispoziţiile vor fi atacate în contencios administrativ.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Astfel de decizii nu se iau individual, de primării"

Primăria Sectorului 5 a anunţat miercuri reducerea programului la toţi agenţii economici din sector, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. În replică, prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că va fi verificată legalitatea hotărârii, explicând că astfel de decizii nu se iau individual, de primării, şi că există riscul să se creeze confuzie.

Ulterior, Prefectura Bucureşti a transmis că decizia este nelegală şi a cerut Primăriei Sectorului 5 să renunţe la aplicarea ei. Alin Stoica, prefectul Capitalei, îi cere primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să revoce de urgenţă deciziile. În replică, primarul afirmă că dispoziţia a cărei revocare este cerută are la bază prevederile unui articol din OUG privind Codul Administrativ, "care conferă primarului atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor, de interes local".

Restricțiile pentru sectorul 5 anunțate de primarul Piedone

  • Conform deciziei Primăriei de sector, în timpul săptămâni mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00.
  • În week-end, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.
  • Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.
  • Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcţiona după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
  • Programul pieţelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează: LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00, SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi. Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și:

Ministrul Educației: Școlile intră în online doar în localitățile carantinate. Ce se întâmplă cu examenele naționale

CNSU se reuneşte joi, urmând a propune noi restricţii pentru limitarea pandemiei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net