S-a schimbat directorul STB. Cine este Adrian Criț, noul șef din Administrația Nicușor Dan

Ultima actualizare:

    Adrian Criț a revenit la cârma transportului public din București, după zece ani
Adrian Criț a revenit la cârma transportului public din București, după zece ani

Consiliul de Administrație a numit astăzi, 10 martie, un nou director general al STB. Potrivit datelor tramsmise de reprezenanții instituției, Adrian Criț are o importantă experiență în domeniul transportului și a mai condus Regia în urmă cu zece ani.

Mihai Petcu a fost demis de la conducerea STB, după ce pe 15 noiembrie 2020 preluase mandatul de la Alexandru-Hazem Kansou.


    PMP-istul Mihai Petcu a fost demis astăzi de la conducerea STB
PMP-istul Mihai Petcu a fost demis astăzi de la conducerea STB

În locul său a fost numit Adrian Criț, care a mai fost director general al RATB, în perioada 2010-2011.  

Și el a fost dat jos în urmă cu zece ani, pe motiv ca nu ar fi dus la bun sfârșit mai multe proiecte la care se angajase.

Adrian Criț a absolvit în 1998 Facultatea de Inginerie Mecanică, Secția Motoare cu Ardere Internă din cadrul Universității Politehnică București, iar un an mai târziu a finalizat specializarea postuniversitară în cadrul aceleiași instituții de învățământ, cu tema “Termodinamica motoarelor cu ardere internă”.

Și-a început cariera profesională la Registrul Auto Român, unde a fost, pe rând, inginer Bază de Date Tehnice, șef Colectiv Poluare Autoturisme, șef Compartiment Poluare și șef Departament Coordonare Tehnică, Poluare și Consultanță.

Adrian Criț, noul director general al STB, a mai condus RATB

Apoi, în perioada iunie 2010 - noiembrie 2011 a ocupat funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport București.

Ulterior, în perioada decembrie 2011- iunie 2012 a fost director general și președinte al Consiliului de Conducere al Autorității Metropolitane de Transport București (ATMB), din subordinea Ministerului Transporturilor.

Adrian Criț s-a ocupat și de transportul în zona Metropolitană

În această calitate, s-a implicat în înființarea AMTB, respectiv elaborarea și punerea în aplicare a legislației pentru înființarea și funcționarea acestei instituții, elaborarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, elaborarea Strategiei de Transport pe termen mediu din zona metropolitană București, strategie ce a fost pusă la dispoziția MTI spre aprobare, colaborarea cu experți ai Băncii mondiale prin proiectul PODCA.

AMTB a obținut sun conducerea lui o finanțare de un milion de euro și tot Criț a elaborat normele de transport cu autobuzul în zona metropolitană București.

După plecarea de la AMTB, Adrian Criț a condus două firme private (Green Cars SRL și Interlogistic AC SRL), iar din iunie 2016 și până în prezent a fost consilier al directorului general al Registrului Auto Român.

Citește și:

STB a introdus călătoria pe mai multe mijloace de transport cu un bilet valabil o oră. Condiția este să plătești prin SMS sau Aplicație

Cum se curăță vehiculele STB. La sfârșitul săptămânii tot parcul de vehicule a fost spălat și dezinfectat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net