S-a declarat stare de alertă în sectorul 1, din cauza gunoaielor

Ultima actualizare:

    Criza gunoaielor trenează de luni bune în sectorul 1, spre disperarea locuitorilor
Criza gunoaielor trenează de luni bune în sectorul 1, spre disperarea locuitorilor

Prefectul Capitalei a anunțat vineri că și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în sectorul 1, pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situației sanitare create de neridicarea gunoiului. De asemenea, Consiliul Local al sectorului 1, s-a întrunit azi, la ora 12.00, pentru a discuta rezilierea contractului cu Romprest, operatorul de salubritate cu care este în conflict.

Declararea stării de alertă a fost cerută de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al sectorului 1, miercuri seara, din cauză că cea mai bogată zonă a Capitalei a ajuns efectiv sufocată de gunoaie. Compania de salubritate nu le mai ridică, motivând că nu i s-au achitat facturi restante. Ce implică acum această stare de alertă? Conform legii, în această perioadă primăria poate să angajeze, fără licitație, și alte firme de salubritate pentru a aduna gunoiul stradal.

Totodată, vineri, Consiliul Local a sectorului 1 a fost convocat în vederea discutării rezilierii contractului cu Romprest. Primăria estimează că s-au acumulat circa 2.691 de tone de deșeuri generate de populație, instituții publice și agenți economici. Prefectul Alin Stoica e de părere că „Romprest e parte din soluție”, că nu va fi reziliat contractul, precizând că nu va prelungi starea de alertă dacă măsurile luate începând de sâmbătă nu sunt eficiente.

Ce măsuri se iau începând de sâmbătă

„Am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat: creşterea capacităţii de răspuns pentru îndepărarea riscului, acumularea de deşeuri necontrolate; crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni reapariţia acestui fenomen, schimbarea mentalităţii agenţilor economici şi a populaţiei pentru a împiedica abandonarea de deşeuri pe raza Sectorului 1 necontrolat. Vom monitoriza zilnic, aflăm ce cantitate e ridicată zilnic de fiecare operator, care e cantitatea dusă spre depozitare. "Nu aş prelungi starea de alertă dacă aceste măsuri nu sunt eficiente. Primăria poate suferi consecinţe dacă nu aplică măsurile pe care le-a propus”, a declarat prefectul Alin Stoica, citat de news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net