Rata șomajului în Capitală. Câți bucureșteni nu au un loc de muncă

Ultima actualizare:

    15.317 bucureșteni sunt șomeri
15.317 bucureșteni sunt șomeri

Rata șomajului în Capitală a ajuns la 1,29%, în luna octombrie. Potrivit Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti (AMOFM), acest lucru se traduce prin 15.317 șomeri.

La sfârșitul lunii octombrie, în evidențele AMOFM erau înregistrați 15.317 șomeri, dintre care 8.220 femei. 4.793 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 10.524 erau șomeri neindemnizați, adică nu mai primrau nici un ajutor din partea statului.

Cei mulți au vârste cuprinse între 40 și 49 (4.434 de persoane), iar cei mai puțini au sub 25 de ani (390). În grupele vulnerabile de vârstă, oameni aflați în prag de pensionare, sunt la fel de numeroși: 3.053 au între 50 și 55 de ani, iar 2.380 au depășit 55 de ani.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AMOFM Bucureşti (34,12%), urmați de cei cu studii superioare (28,20%), iar 18,26% au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii.

Șomerii cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 16,41% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 1,97%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 1,04%.

Mulți dintre șomerii din București își găsesc greu de lucru

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.957 persoane, foarte greu ocupabile, 4,581 sunt greu ocupabile, 4.385, mediu ocupabile, iar 4.394 sunt persoane ușor ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în autorităților. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul municipiului Bucureşti sunt afişate pe pagina de internet a AMOFM, la adresa www.bucuresti.anofm.ro.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/ai-ramas-fara-serviciu-asa-primesti-banii-de-somaj

https://www.click.ro/news/national/romania-are-12-milioane-de-someri-cei-mai-afectati-angajati-de-criza-coronavirusului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net